Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Prinsessan Sofia och Carl Philips tårfyllda beslut – är som man anat

16 sep, 2024, 13:00
Prins Carl Philip och prinsessan Sofia
Prinsessan Sofia och prins Carl Philips beslut spelar på känslosträngarna – nu kommer det upp till ytan.
Annons
Alexander, Gabriel & Julians reaktion – får ett syskon!Brand logo
Alexander, Gabriel & Julians reaktion – får ett syskon!

Det är lyckans tider för prinsessan Sofia och prins Carl Philip – i februari ska de få barn.

Det meddelade prinsparet i början av september, och nu hänger förstås många frågor i luften. Inte minst, kommer det bli en liten prins eller prinsessa? Och vad kommer babyn heta?

Och på det sistnämnda finns ledtrådar. Vi vet nämligen hur Carl Philip och Sofia resonerat förut – och det är hjärtevärmande!

Prinsparets hjärtevärmande beslut

Carl Philip och Sofia har tre små prinsar hemma på Villa Solbacken - Alexander, Gabriel och Julian - vilket också innebär att de funderat en hel del på det här med killnamn!

Men prinsparet har inte famlat i mörkret. Samtliga av sönerna har namn med kopplingar till släktingar på antingen Carl Philips eller Sofias sida.

Annons

Om vi börjar från äldst till yngst:

Alexander Erik Hubertus Bertil – Erik är en homage till Sofias pappa Erik, Hubertus heter kungen i mellannamn och Bertil hette kungens farbror som Carl Philip älskade så högt.

Gabriel Carl Walther – Carl är en blinkning åt både kungen, pappa Carl Philip och faktiskt kusin Oscar, som fick det som mellannamn året innan. Walther kommer från Silvias pappa.

Julian Herbert Folke – Herbert kommer från Sofias morfar som hette Herbert i andranamn, medan Folke hedrar kungen som heter Folke i tredjenamn.

Ledtrådar på prinsparets namn-beslut

Så prins Carl Philip och prinsessan Sofia har tagit namn-besluten med mycket omsorg och sentimentalitet. Och nu är det dags igen, när en ny baby ska välkomnas till världen.

Om det blir en flicka är det inte otänkbart att "Marie" kommer ingå i namnet, som prinsessan Sofias mamma heter. Oavsett pekar allt på att prinsparet kommer hedra familjen när det kommer till namn!

Foto: TT

Annons