Populärt: NYTT! Korsord Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Prinsessan vill skilja sig efter 14 år – berättar om nya: "En rädsla"

25 okt, 2024, 08:00
Ett kapitel har nått vägs ände.
Annons

Prinsessan Tatiana och prins Nikolaos av exkungahuset Grekland och Danmark stod för årets kungliga bomb: de skiljer sig efter 14 år som gifta.

Det var i april som paret kom med det dystra beskedet, och nu berättar Tatiana om nya.

Här är Europas nästa kungar & drottningarBrand logo
Här är Europas nästa kungar & drottningar

Kungliga skilsmässan skakar om – egna orden

På det grekiska hovets hemsida berättade man mer om Tatiana och Nikolaos beslut att gå skilda vägar. Man konstaterade att de kommer bo kvar i Grekland, och att deras relation kommer övergå i en stark vänskap:

Annons

– Detta beslut fattades med stor omsorg och ömsesidig respekt, vilket speglar djupet av deras uppskattning för varandra och de stunder de har delat.

Den spruckna relationen påverkade många, och skakade minst sagt om i kungliga kretsar. Prins Nikolaos är ju systerson till drottning Margrethe, och står den danska kungafamiljen mycket nära. De var givetvis förtvivlade när de fick höra om skilsmässan, och hans mor drottning Anne-Marie har funnits där som stöd för både prinsen och prinsessan.

Prinsessan Tatiana och prins Nikolaos
Prinsessan Tatiana och prins Nikolaos har varit ett riktigt inne-par. Papadakis Press/MEGA
Annons

Prinsessan Tatiana visar upp nya

Nu har det runnit vatten under broarna, och i en ny intervju uttalade sig prinsessan Tatiana om det tuffa året:

– 2024 var verkligen ett svårt år för mig, ett övergångsår, fyllt av stunder av osäkerhet och smärta. Men jag tror att vi i motgångar ofta finner vår djupaste styrka.

Tatiana har ägnat mycket tid åt sig själv, och verkligen utmanat sig och tänjt på sina gränser. För några veckor sedan besteg hon Greklands högsta berg, Mount Olympia. Och nu är det dags en ny utmaning, hon har varit ute på öppet hav och surfat!

Annons

– Och bara sådär, har jag utmanat (omfamnat) en till rädsla. Jag älskade det.

Foto: Instagram

Foto: TT

Annons