Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Prinsessans ilska – hamnat i öppet bråk: "Falska anklagelser"

23 sep, 2024, 16:00
author Alice Lövholm
Alice Lövholm
Danska kungahuset.
Foto: TT.
Prinsessan har hamnat i konflikt. Här är hennes egna ord om anklagelserna.
Annons
Drottning Margrethe inlagd på sjukhus – så mår hon nuBrand logo
Drottning Margrethe inlagd på sjukhus – så mår hon nu

Prinsessan Nathalie av Danmark är dotter till prinsessan Benedikte av Danmark. Hennes mamma är kusin till kung Carl Gustaf, vilket gör Nathalie syssling till våra svenska kungabarn.

Nathalie har genom åren nått stora framgångar på hästryggen, bland annat under OS i Hongkong 2008 där hon kammade hem bronsmedaljen i lagtävlingen dressyr.

Hon ingår även i danska ridförbundets styrelse. Där det nu verkar råda delade meningar...

Prinsessan i storbråk

Prinsessan Nathalie har genom åren kommit att bli en stor dressyrprofil i den danska ridsporten. Tidigare i år kandiderade hon till ordförandeposten i det danska ridförbundet. En post som sedermera gick till Dan Boyter.

I april bildades en en ny styrelse där Nathalie sitter som en av ledamöterna. Nu rapporterar danska Billedbladet om interna konflikter i ridförbundet.

Annons

Det är inte alltid man kommer överens trots att man jobbar mot samma mål. Styrelsen ska enligt Billedbladet ha delats upp i två lag med ordförande Dan Boyter på ena sidan och prinsessan Nathalie på den andra.

Prinsessan Nathalie.
Prinsessan Nathalie ingår i danska ridförbundets styrelse där det nu rapporteras råda interna konflikter. Foto: SCANPIX DENMARK

Enligt Dan Boyter ska det råda delade meningar om arbetsfördelningen i styrelsen.

"Till min stora förtret har vi redan från början brottats med interna utmaningar i DRF:s nya styrelse och det har hindrat oss från att kunna komma igång med att lösa de viktiga uppgifterna. Fyra styrelseledamöter har valt att anta en konfronterande linje nästan fr.o.m. dag ett 1, och vi är nu i den situationen att en majoritet i styrelsen bestående av Charlotte Kjærgaard, Linnea Ericsson-Carey, Henrik Jørgensen och Nathalie Zu Sayn Wittgenstein har för andra gången under vår korta arbetsperiod uttryckt misstro mot mig som DRF:s ordförande och uppmanade mig att dra mig från tjänsten”, säger ordförande Dan Boyter.

Annons

Prinsessan Nathalie och resten av oppositionen har nu kommit med ett motsvar på Dan Boyters uttalanden.

"Falska, grundlösa och ogrundade anklagelser"

"Vi vill inte gå in närmare på de specifika fallen eller insinuationerna, falska, grundlösa och ogrundade anklagelser från Dan Boyter i det offentliga rummet. Vi finner det mest rätt att dessa fall hanteras professionellt och har därför valt att dessa behandlas i den etiska kommittén under det danska idrottsförbundet”, skriver prinsessan Nathalie och resten av oppositionen i ett pressmeddelande.

På ridförbundets hemsidan uttrycker Dan Boyter hur han tog sin ann rollen som ordförande med en vetskap om att förbundet har en tidigare turbulent historia.

"Just nu ligger det några helt avgörande utmaningar på styrelsens bord som vi måste lyckas hitta smarta lösningar på. Det gäller inte minst frågan om hästens välfärd, som rönt stor uppmärksamhet i media den senaste tiden.", skriver Dan Boyter på förbundets egen hemsida.

Foto: TT.

Annons