Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Sanningen bakom Kates besked – värre än man trott

11 sep, 2024, 15:00
author Victoria Morand
Victoria Morand
I veckan kom nyheten som många väntat på – prinsessan Kate är cancerfri. Men nya uppgifter bekräftar att hon är inte botad.
Annons
Kates egna ord om cellgifterna – så mår hon nuBrand logo
Kates egna ord om cellgifterna – så mår hon nu

Det var i våras som prinsessan Kate berättade att hon fått cancer, och därav påbörjat behandlingar för att motverka cancern – något som berörde en hel värld.

I samma veva gick även kung Charles ut med att han också drabbats av cancer och stämningen var låg i det brittiska kungahuset.

Men för några månader sedan gick Charles tillbaka till sina officiella plikter och i tisdags kom även nyheten som många väntat på – prinsessan Kate är cancerfri.

Kate är nu cancerfri – men inte botad

I en video på Instagram kommer Kate med det glädjande beskedet om att kampen äntligen är över.

Annons

– När sommaren går mot sitt slut kan jag inte understryka nog vilken lättnad det är att äntligen ha avslutat min cellgiftsbehandling. De senaste nio månaderna har varit otroligt tuffa för oss som familj. Livet som du känner det kan förändras på ett ögonblick och vi har varit tvungna att hitta ett sätt att navigera i det stormiga vattnet och den okända vägen, säger Kate i ett klipp och fortsätter:

– Den här tiden har framför allt påmint William och mig att reflektera och vara tacksamma för de enkla, men viktiga sakerna i livet, som så många av oss ofta tar för givet. Att helt enkelt älska och bli älskad.

Men det finns en tuff sanning att möta – även om prinsessan Kate har visat sig vara fri från cancer vid det här laget, finns det ingen garanti för att den inte kommer tillbaka.

Fina familjen! MISC / BACKGRID US / TT

Sanningen bakom beskedet

Under de senaste månaderna har Kate inte kunnat närvara vid flertal kungliga uppdrag – något som indikerat att hon varit mycket sjuk för allmänheten.

Annons

Det blir därför svårt att förutse vad som kommer bli nästa steg för Kate trots det glädjande beskedet om avslutad behandling. Men hon kommer förmodligen gå på regelbundna kontroller under en tid framöver hävdar Se och Hör.

– Hon är styrd på ett eller annat sätt. De har trots allt inte varit offentliga om vilken typ av cancer Kate har.

– Så jag vet inte om hon kommer att fyllas på med blodprover eller skanningar, eller vad hon ska göra. Så hon får nog hela paketet för att hon är den hon är, säger Niels Kroman.

Vi är iallafall jätteglada över att Kate mår bättre och hoppas att det förblir så!

Bild: TT

Annons