Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Sanningen om Silvias plötsliga utlandsresa!

23 okt, 2024, 10:30
author Emmakarin Hallheden
Emmakarin Hallheden
Kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia.
Kungen och drottningen ska åka iväg på en långresa!
Annons
Se filmen! Här börjar Madeleine, Silvia & kungen plötsligt att dansa – i BrasilienBrand logo
Se filmen! Här börjar Madeleine, Silvia & kungen plötsligt att dansa – i Brasilien

Hovet har meddelat att prinsessan Madeleine kommer att hoppa in och vikariera för kungen från och med fredag, och nästa vecka. Veckan därpå kommer kronprinsessan Victoria att ta vid.

Nu meddelar hovet varför döttrarna behöver hoppa in i kungens tjänst. Drottning Silvia och kung Carl XVI Gustaf ska åka på en långresa – och med följer både Victoria och Daniel med barnen och Carl Philip och Sofia med sina småprinsar.

Kungen har tagit ett beslut – som påverkar Chris O'Neill.

Kungen och drottningens resmål

Men för kungen och drottningen blir det inte bara ledighet. SBåde drottningen och kungen ska nämligen arbeta ända borta i Brasilien. Från och med fredagen för kungen, och från och med måndagen för drottningen.

För kungen handlar det om hans arbete med World scout foundation. Att vara scout och scoutrörelsen är någonting som kungen varit aktiv med ända sedan tonåren.

Och drottningen ska också arbeta med något som ligger henne varmt om hjärtat.

Drottning Silvias andra hemland

Drottning Silvia kommer arbeta med World Childhood Foundation, som arbetar för att skydda barn mot sexuella övergrepp och exploatering. Någonting hon grundade redan för 25 år sedan.

Annons

Både drottningen och kungen har varit mycket i Brasilien tidigare, men drottning Silvia levde också där som barn med familjen i hela tio år. Som treåring flyttade hon och familjen från Tyskland till mammans hemland Brasilien.

Så förhoppningsvis får kungen och drottningen blanda nytta med nöje i Silvias andra hemland Brasilien. Och i kalendern verkar det faktiskt gapa tomt i några dagar. Det kanske blir en avstickare till drottningens gamla släktgård Fazenda Cafezal utanför São Paulo?

Vi hoppas oavsett att de får en trevlig resa! Eller boa viagem!

Prins Daniel saknas på bilden – och det här är varför han inte fotas ihop med sin hustru.
Annons