Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Silvia, 80, tvungen att hastigt lämnat landet – nu oklart var hon befinner sig

17 sep, 2024, 16:00
Drottning Silvia
Drottning Silvia har hastigt lämnat landet – och nu är det oklart var exakt hon befinner sig.
Annons
Kungafamiljen på partykväll – utan drottning SilviaBrand logo
Kungafamiljen på partykväll – utan drottning Silvia

Silvia jobbar outtröttligt med att representera vårt avlånga land. Precis som hon gjort sedan den dag hon blev drottning för 48 år sedan.

Det här har inte ändrats av det faktum att hon snart fyller 81. I den kungliga kalendern kan man se att drottningen har ett fullspäckat schema – där hon förra veckan lämnade landet.

Men var befinner sig drottningen nu egentligen? Det är oklart, men det är inte otänkbart att hon är med nära och kära – i Tyskland.

Drottning Silvias intensiva vecka

Drottning Silvia har en intensiv vecka i bagaget. Förra tisdagen deltog hon på riksmötets högtidliga öppnande – men behövde lämna återbud till festligheterna på kvällen.

Ja, egentligen skulle drottningen närvara med resten av familjen på föreställningen som hölls på Kungliga operan, men i sista sekund stoppades hon av förkylning.

Annons

Även programpunkten under onsdagen var drottningen tvungen att utebli från, men i torsdags var hon tillbaka ute på fältet – och på söndagen hade hon lämnat Sverige.

Då var det nämligen dags för drottningen att beta av sin första programpunkt under Tyskland-besöket som sträcker sig över fem dagar, med start i Künzelsau.

Här närvarade Silvia vid mottagandet av stiftelsen Gutes mit Schönem verbindens "Dr. Carl Linder Preis" – men var drottningen höll hus under måndagen, och i dag tisdag, är oklart.

Var är drottning Silvia nu?

Ja, den kungliga kalendern ekar nämligen tom för drottningen dessa dagar, men i morgon ska hon vara plats i Berlin, där de sista två dagarna av Tyskland-resan ska betas av.

Men vad drottningen gör - och är - under sin lediga tid, som nu, kommuniceras inte utåt. Det tillhör helt enkelt den privata sfären.

Dock är det inte otänkbart att Silvia passar på att hälsa på nära och kära när hon befunnit sig i Künzelsau, som bara ligger runt en timmes bildfärd från Heidelberg, där drottningen föddes. Och i så blir det ett kärt återseende. Silvia håller staden oerhört varmt om hjärtat.

Drottning Silvia ler
Så här såg det ut när drottning Silvia besökte Heidelberg i fjol. Foto: Action Press/Shutterstock

Foto: TT

Annons