Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Silvias hemliga familjeknep – när barnbarnen är i skolan

18 aug, 2024, 22:00
author Vendela Lönnqvist
Vendela Lönnqvist
TT
Silvia har ett särskilt knep nu när kalendern är full igen.
Annons
Marius Borg Höiby bryter tystnaden • Kritiken: Mary kan ha brutit mot egna reglerna • Kates comeback! Överraskar alla – 3 kungliga snackisar från vecka 33!Brand logo
Marius Borg Höiby bryter tystnaden • Kritiken: Mary kan ha brutit mot egna reglerna • Kates comeback! Överraskar alla – 3 kungliga snackisar från vecka 33!

Känner du igen orden ”barnbarn är livets efterrätt?”

Citatet är något vi flera gånger hört drottning Silvia säga. Faktum är att det kommer från hennes egen mamma, Alice Sommerlath.

Silvias upptagna kalender

Och det har varit tydligt att Silvia håller med. Enda sedan hon blev mormor för första gången till prinsessan Estelle har hon gjort sitt yttersta för att hitta tiden till sina barnbarn.

Men som drottning är det inte alltid lätt. Silvia har ju trots allt viktiga åtaganden, som officiella möten, närvaro vid evenemang och statsbesök.

Det märks i den kungliga kalendern, som ofta är fullspäckad nästan året om. Därför är somrarna extra speciella för Silvia, eftersom det är då hon får möjligheten att spendera tiden på Öland med hela familjen.

Annons

Men den är som bekant inte särskilt lång i Sverige och redan på måndag drar allvaret igång – både för vuxna som för barn.

Silvias knep för att umgås med barnbarnen

Estelle, prins Oscar och deras kusiner börjar i skolan och Silvia återgår till arbete. Därför kommer det återigen bli svårt att få till tiden att ses.

Men Silvia är en klipsk person och har hittat ett, kanske inte så ovanligt, knep för att få den där extra kvalitetstiden med sina barnbarn.

– Om jag har tid hämtar jag dem från skolan eller tar dem till skolan. Jag tror att det är viktigt. Och när de sjunger julsånger eller när Lucia är där så är vi förstås med, säger drottningen i dokumentären ”Silvia, Sveriges tyska drottning”.

”En kärleksfull mormor”

Journalisten Julia Melchior vittnar om en varm farmor och mormor.

– När jag pratade med drottningen om barnbarnen såg jag en kärleksfull mormor och farmor sitta framför mig. Men först och främst är hon en drottning. Hon sa att hon såklart finns där för barnbarnen, men när hennes agenda tillåter, berättar journalisten som intervjuade Silvia inför dokumentären.

Annons