Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Silvias markering mot älskade artisten – efter händelserna på Solliden

01 aug, 2024, 05:00
author Albin Bramstedt
Albin Bramstedt
Drottning Silvia.
Silvia har varit på Öland de senaste veckorna. Mikael Fritzon/TT
Drottning Silvia har de senaste veckorna varit på flera konserter – som uppskattats något enormt.
Annons
Här smygstartar prins Daniel firandet av Victoria på Öland – med golf!Brand logo
Här smygstartar prins Daniel firandet av Victoria på Öland – med golf!

Den svenska kungafamiljen njuter just nu av det härliga vädret, Borgholms generositet och dess vibrerande stämning.

Under juli månad har kungligheterna haft mycket roligt för sig, inte minst firandet av kronprinsessan Victorias födelsedag.

Kungafamiljen.
Familjen har varit på flera konserter. Här på Molly Sandéns. Mikael Fritzon/TT

Det har även varit väldigt många konserter under tiden familjen varit på Öland, både på Borgholms slottsruin och vid Kaffetorpet. Prinsessan Estelle, prins Daniel, prinsessan Madeleine och kung Carl Gustaf är bara några av kungligheterna som tagit del av livemusiken.

Annons

Men under tisdagens konsert vid ruinen hände något som vi knappt sett tidigare denna sommar – ingen av kungligheterna var på plats.

Vilade upp batterierna

Tisdagskvällen började och slutade helt fantastiskt. Först ut var stjärnduon Smith & Thell. Insläppet öppnade vid 18.00 och inom en timme spelade gruppen.

Efter duon klev extremt folkkäre artisten Darin upp på scen som har hitlåtar som "Ta mig tillbaka", "Moonlight" och "Starkare".

Tyvärr syntes som sagt ingen av kungligheterna till. Men de har faktiskt varit med på de flesta konserterna redan, så lite välbehövlig vila satt nog inte helt fel.

Annons

Vi förstår att drottning Silvia prioriterade annat, helt enkelt. Senast i lördags var hon och kungen till exempel på Tomas Ledins konsert på slottsruinen.

Ska ner till Paris

Kungen och drottningen har fortsatt ledigt från sina kungliga uppgifter.

Nästa händelse i den kungliga kalendern sker den 5:e augusti, då ska kungaparet ner till Frankrike för att se på när de svenska atleterna tävlar om Olympiska spelens ädlaste medaljer!

Foto: Mikael Fritzon/TT

Annons