Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Situationen kring Marie Hellqvist, 67, – som allmänheten inte får veta om

31 aug, 2024, 07:00
Sofia Hellqvist och Marie Hellqvist
Situationen kring prinsessan Sofias mamma Marie Hellqvist hålls borta från allmänhetens ögon. Det här sker i det dolda.
Annons
Kungaparets okända vänskap – med Sofias föräldrarBrand logo
Kungaparets okända vänskap – med Sofias föräldrar

Marie, 67, och Erik Hellqvist, 75, är i en unik position. I större delen av sina liv var de "vanlisar" – sedan blev de plötsligt inkastade i det kungliga strålkastarljuset.

Allt för att deras dotter, Sofia Hellqvist, blev kär i en prins och sedan blev prinsessa med hela svenska folket. Och då vändes också många nyfikna blickar mot ursprungsfamiljen.

Men under alla sina år som ingift släkt till kungafamiljen har Marie och Erik föredragit att hålla privatlivet just privat. Och det är också anledningen till att situationen kring dem nu hålls dold.

Marie och Erik Hellqvists hemliga stil

Marie och Erik bor i lugna Älvdalen i samma gula hus som Sofia och hennes systrar växte upp i. Här har makarna allt de behöver och lite till – omgivna av natur, och fridfullheten som byn kommer med.

Annons

En stor kontrast till storstadslivet i Stockholm med andra ord där kungafamiljen bor och till stor del verkar. Och här brukar vi bara se Marie och Erik om något riktigt stort händer, så som kungligt dop eller bröllop.

Kungafamiljen med prinsessan Sofias släkt
På prins Julians dop var Marie och Erik Hellqvist såklart på plats. Foto:Fredrik Sandberg/TT

Det betyder naturligtvis inte att makarna Hellqvist inte är i Stockholm vid andra tillfällen, men när de är här privat - utan kunglig tillställning - annonseras det inte utåt.

Det är så Marie och Erik föredrar att ha det helt enkelt. Och just i dag är denna privata stil särskilt aktuell. Det är nämligen inte vilken dag som helst, utan barnbarnet Gabriels födelsedag.

Dolda situationen kring Marie, Erik och Gabriel

Numera är prinsen en 7-åring, som inte riktigt firas som han brukar. Pappa Carl Philip och mamma Sofia är i Norge för att gå på Märtha Louises och Durek Verretts bröllop.

Men självklart kommer födelsedagen markeras ändå vid bästa möjliga tillfälle. Och även Marie och Erik kommer såklart uppmärksamma dagen – men hur får allmänheten inte nås av. Här är det, som vanligt, locket på.

Foto: TT

Annons