Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineMarius Borg HöibyNorska kungahuset

Plötsliga chockbeskedet till Daniel – Victoria informerad: “Är oklart”

12 jul, 2024, 12:20
Detta är inte kul att höra – nu tvingas man ändra om.
Annons

Den efterlängtade Victoriaveckan är här, och på söndag firas kronprinsessan Victoria med pompa och ståt borta på Öland. Uppladdningen är redan igång, och på lördag är det dags för en älskad tradition: Victoriagolfen! Det är en uppskattad del av firandet av Victoria, och det samlas under turneringen in pengar till Kronprinsessan Victorias fond.

Det är prins Daniel som ger sig ut på golfbanan, i år med pristagaren av Victoriapriset Isabelle Haak. Men inför den efterlängtade dagen kommer ett skräckbesked – och allting är ovisst.

SE FILMEN: Här anländer kungafamiljen till Orups konsert på Solliden!Brand logo
SE FILMEN: Här anländer kungafamiljen till Orups konsert på Solliden!

Skräckbeskedet – Victoriagolfen hotad av oväder

Ja, vädergudarna är inte på kungafamiljens sida. Enligt nuvarande prognos väntas regnet nämligen ösa ner över golfbanan lagom till att prins Daniel ska ut och och svinga.

Annons

Stephan Rimér ansvarar över Victoriaveckan, och berättar för Svensk Damtidning att väderleksrapporten gör att det är oklart om tävlingen ens kan hållas.

– Det är oklart om vi kommer kunna genomföra golfen. Vi följer väderprognosen och planerar för att genomföra tävlingen, men är förberedda på att det kan bli stökigt. Vi vet egentligen inte i nuläget, berättar han.

– I vanliga fall brukar vi genomföra lunchen på terassen utomhus, men den har nu flyttats inomhus. Vi har även uppmanat folk att ta med paraply och regnställ. Utöver det har vi inte vidtagit några åtgärder än.

Prins Daniel under Victoriagolfen på Ekerums golfbana,
Ett riktigt mardrömsbesked.Mikael Fritzon/TT
Annons

Lite regn är ingen fara, men det finns risk för ett riktigt oväder. I sådana fall kommer Victoriagolfen tvingas ställas in – vilket såklart vore en mardröm.

– Ja, om det åskar och så är det inte okej att spela. Det är direkt farligt. Sen med den mängd regn som vi vissa prognoser pekar på, tror jag det blir svårt att spela golf över huvud taget. Men som sagt, vi vet inte riktigt än och planerar att köra som planerat och får ta det därifrån, säger Stephan Rimér.

Foto: TT

Annons