Populärt: NYTT! Korsord Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Snackisen: Förändring i Madeleines och Chris äktenskap efter flytten

26 okt, 2024, 06:00
Foto: Svensk Damtidning. Ola Axman/Carolina Byrmo
Nu blir förändringen så påtaglig.
Annons

I över tio år har prinsessan Madeleine och Chris O'Neill levt sitt liv utomlands, skonade från nyfiken press och kungliga åtaganden.

Men så gick ju flyttlasset till Stockholm och Hovstallet i somras, och ett nytt liv står vid gaveln. Och visst märks det även i relationen – här är den heta kungliga snackisen.

Här är bilderna som avslöjar kronprinsessans drag
Efter flytten: Så blir Madeleines, Chris & barnens nya livBrand logo
Efter flytten: Så blir Madeleines, Chris & barnens nya liv

Prinsessan Madeleine har tröttnat – därför lämnade hon

Under Madeleines och Chris år som gifta har hon inte jobbat särskilt mycket som prinsessa. Istället har hon satsat på sitt engagemang för World Childhood Foundation, och rest hem till Sverige några gånger per år vid större tillställningar.

Chris har också arbetat hårt med sina affärer i det tysta. Mycket jobb har skötts från hemmakontoret i Pinecrest, men arbetet kräver också en hel del resor:

Annons

– Det är jag som sätter maten på bordet. Jag måste i första hand tänka på vår lilla familj, har Chris sagt till Expressen.

Madeleine hade betydligt mer fritid i USA, och ägnade de lediga dagarna åt yoga, hundpromenader och brunch med Florida-tjejgänget. Svensk Damtidnings chefredaktör tog upp isoleringen som en anledning bakom prinsessparets flytt:

– Jag tror att det är så enkelt att Madeleine har tröttnat på ett liv i den gyllene buren – i det här fallet 80-miljoners palatset i Florida. Isoleringen på andra sidan av Atlanten har helt enkelt brutit ner henne och nu vill hon hem igen till ett socialt liv med vänner och resten av kungafamiljen.

Prinsessan Madeleine på hundpromenad i Stockholm
Madeleine trivs med sitt nya liv i Stockholm. Foto: Carolina Byrmo

Förändringen för Madeleine och Chris – efter flytten

Och visst har saker förändrats sedan familjen flyttade in i sin topprenoverade våning. Madeleine har redan fått kungligt uppdrag, men framför allt har hon varit ännu mer aktiv i Childhood.

Annons

– Hon har jobbat aktivt även från USA, men då digitalt, så det gör stor skillnad när hon har möjlighet att vara med fysiskt – och det är vi väldigt glada för, har Charles Mingo Bennström, kommunikationsansvarig på Childhood, sagt till Expressen.

Madeleine har helt enkelt lagt in en extra växel. Inte minst nu dessa dagar, när hon vikarierar som kung – eller tillfällig riksföreståndare, när resten av familjen är bortrest.

Detta kommer såklart märkas av uppe på Hovstallet, att Madeleine fått ett ökat ansvar. Chris stöttar dock sin hustru helhjärtat, sin vana trogen, och har inga problem med att anpassa sig så vardagen går ihop i och med Madeleines nya späckade schema.

Foto: TT

Annons