Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Sofia bryter tystnaden om omskrivna familjemedlemmen – hållit sig undan

15 okt, 2024, 19:00
Nu visar prinsessan Sofia hur det ligger till.
Annons

Borta på Villa Solbacken ute på Djurgården är det fullt hus. Prinsessan Sofia och prins Carl Philip har tre spralliga prinsar – och en till bebis påväg nästa år!

Dessutom har de två fyrbenta vänner som huserar i den pampiga 30-tals villan. Nu berättar Sofia hur det står till med en av dem.

Bilderna inifrån Victorias slutna militärskola • Madeleiens härliga överraskning! • Margrethes oväntade comeback – 3 kungliga snackisar från vecka 41!Brand logo
Bilderna inifrån Victorias slutna militärskola • Madeleiens härliga överraskning! • Margrethes oväntade comeback – 3 kungliga snackisar från vecka 41!

Dramat i prinsessan Sofias familj – rymde

Ja, visst har prinsparet två kungliga husdjur! Hunden Siri, och den häftiga ödlan Blixten.

2013 skaffade Sofia och Carl Philip den busiga borderterrien Siri, som hängt med sedan dess – och som faktiskt prytt löpsedlarna både en och två gånger.

Annons
Prinsparet med sin nya valp Siri 2013
Här var Siri en liten valp, och helt ny i familjen. Peter Wixtröm/Aftonbladet/TT

Siri är nämligen en upptäckare av rang, och har rymt från familjen på Djurgården vid två tillfällen.

2018 fick den då 5-åriga hunden åka polisbuss hem till Villa Solbacken, efter att hon av oklar anledning rymt och försvunnit. Efter ett par timmar lyckades hjälte fånga in den vilsna vovven, och överlämnade henne till polis.

Där blev det fyra timmar av undersökningsarbete för att lista ut vart hon hörde hemma – och visst kan man tänka sig att poliserna hajade till när det kom fram att hon hade en kunglig husse och matte! Vid 22:30 var hon återförenad med Sofia och Carl Philip, efter några dramatiska och oroliga timmar.

Annons

Prinsessan Sofia bryter tystnaden om familjemedlemmen

Tre år senare var olyckan framme igen. 20-åriga Angelina hittade Siri ensam ute på Djurgården, inte alls långt ifrån hennes kungliga hemvist. Carl Philip och Sofia är väl medvetna om att Siri är äventyrlig, och runt halsen fanns ett nummer att ringa.

Ingen svarade dock på Angelinas samtal, men hennes vän fick en idé om att det kan vara prinsens hund. Sagt och gjort, tjejerna knackade på Villa Solbacken – och fick ett enormt tack av prinsen och en av sönerna som tog emot lilla Siri.

Annons

Ett tag var hon alltså en riktig kändishund – men på sistone har Siri hållit låg profil. Då och då dyker Siri upp på prinsparets familjebilder, men nu har det dröjt sedan sommaren.

Prinsfamiljens sommarhälsning, med hunden Siri
Här var senaste gången vi såg Siri, i prinsparets sommarhälsning. Foto: Prinsparet

Så visst drog man en lättnadens suck när Sofia under tisdagskvällen delade denna underbara bild på en soldyrkande Siri bland höstlöven på Djurgården:

Prinsparets hund Siri bland höstlöv
Siri beräknas vara runt 12 år gammal – en pigg dam, alltså! Foto: Prinsparet

Foto: TT/Instagram

Annons