Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Sofia felbehandlad under norska bröllopet – utsatt för pinsam tabbe

01 sep, 2024, 12:00
Foto: Se og Hør och TT
Ooops! Här blir prinsessan Sofia föremål för en pinsam tabbe – när hela världen tittar.
Annons

Det är inte överraskande att lördagens norska prinsessbröllop skapade rubriker världen över. Ja, prinsessan Märtha Louise och Shaman Dureks relation har ju alltid varit skandalomsusad – och bröllopet var inget undantag.

På plats i Geiranger var det dock enkom glada miner, och våra svenska kungligheter spred lite extra kunglig glans över festligheterna. Men prinsessan Sofia råkade – förmodligen utan hennes vetskap – bli utsatt för en pinsam tabbe...

PUSS, MIN PRINSESSA! Här gifter sig Märtha Louise & Durek VerrettBrand logo
PUSS, MIN PRINSESSA! Här gifter sig Märtha Louise & Durek Verrett

Ilskan efter prinsessan Märtha Louises beslut för bröllopet

En av omständigheterna kring bröllopet som väckt ilska, inte minst i norsk press, är det faktum att brudparet valde att sälja de fullständiga bild- och tv-rättigheterna till kändistidningen Hello och Netflix.

Annons

Ja, Hello Magazine var de enda som fick fotografera inne på vigseln och resterande festligheter, och allt filmades inför en kommande dokumentär på Netflix.

Man kan lugnt säga att det är okonventionellt för ett prinsessbröllop – i alla fall vigseln brukar sändas ut på rikstäckande tv för alla att ta del av. Det här har väckt en hel del kritik – och norska kungafamiljen vägrade låta sig fotas av Hello om ingen annan press fick tillgång.

– Här bryter Märtha Louise en lång och god tradition i den norska kungafamiljen om samarbete med media kring stora evenemang, sa bland annat Solveig Husøy i Norska Redaktörsföreningen till NTB.

Missen kring prinsessan Sofia under norska bröllopet

Det var Hello Magazine som publicerade den första officiella bilden på brudparet, och som hade full tillgång till vad som hände inne under vigseln och festerna runt om kring.

Annons

Men när de skulle rapportera om detaljerna kring vigseln blev det fel. Norska Se og Hør snappade upp en rejält tabbe – som rör våra svenska kungligheter.

De presenterade nämligen prinsessan Sofia som Sveriges kronprinsessa – crown princess Sofia. Ja, en klar felbehandling av Sofias titel.

När detta spreds i pressen insåg Hello dock sin tabbe, och korrigerade det på hemsidan.

Aj aj aj! Foto: Skärmdump Se och Hör/Hello

Men det tog inte slut där, Se og Hør skriver också att man kallade Märtha Louise tre döttrar för Maud, Angelica och Emma. Det är Maud som har dubbelnamnet Maud Angelica, och sajten glömde helt mellanbarnet Leah Isadora.

Foto: TT

Annons