Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Sofia och Carl Philip tillbringar tid isär – för att lösa situationen

09 okt, 2024, 04:00
Prins Carl Philip och prinsessan Sofia
Prins Carl Philip och prinsessan Sofia är på olika platser – för att lösa den speciella situationen.
Annons
Sofia bryter mot kungliga regeln – gång på gångBrand logo
Sofia bryter mot kungliga regeln – gång på gång

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia är i den speciella situationen att inte bara vara man och hustru – de är också kungliga kolleger.

Och det är ingen lätt uppgift de bär på sina axlar. Tillsammans med resten av kungafamiljen ska de representera Sverige, och det är ett jobb som i stort sätt pågår året om.

Lägg på att prinsparet dessutom har tre barn under 9 år - med en till liten på väg - och man har en intensiv och lite trixig ekvation.

Men Carl Philip och Sofia är också kreativa när det kommer till att hantera arbetsbördan. Det får vi se i första hand den här veckan – när de delar upp sig.

Annons

Hovets besked om Sofia

Prinsparet utför många av sina officiella uppdrag tillsammans men även på tu man hand, vilket såklart underlättar vardagspusslet.

Ja, hovet själva har varit inne på hur Carl Philip och Sofia får pussla när det kommer till att förena sina kungliga plikter med småbarnslivet:

– Det vi lägger ut i kalendern är inte allt som Sofia gör utan hon jobbar hela tiden med sin stiftelse och andra projekt i kombination med att hon tar hand om sina små barn, har Margareta Thorgren tidigare sagt till Svensk Damtidning.

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia sitter vid ett bord
Prinsparet sammanstrålar ofta ute på det kungliga fältet – men jobbar också på tu man hand. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Men senare denna vecka står Sofia ändå listad i den kungliga kalendern, vilket även maken Carl Philip gör. Dock sammanstrålar de inte – utan delar upp sig.

Annons

Så löser prinsparet situationen

Ja, på torsdagen axlar Sofia invigningen av Viktor Rydbergs grundskola i Nacka. Dagen efter är det Carl Philips tur att ge sig ut på det kungliga fältet när Dyslexipriset ska delas ut på Kungliga slottet.

Så här jobbar prinsparet smart. De maxar sin effektivitet genom att dela upp sig, vilket såklart är extra viktigt nu när familjen snart växer.

Foto: TT

Annons