Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Sofia och Carl Philips hemlighet – som de försökt dölja hela sitt äktenskap

02 okt, 2024, 07:00
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip har försökt hålla det hemligt – men det finns avslöjande detaljer.
Annons
Här är första bilderna på prinsessan Sofia efter gravidlyckan!Brand logo
Här är första bilderna på prinsessan Sofia efter gravidlyckan!

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip har varit gifta i nio år och välkomnat tre söner till världen, prins Alexander, prins Gabriel och prins Julian.

Och i februari nästa år växer familjen. Då ska prinsparet få en liten prinsessa eller prins som kommer förgylla deras liv, precis som deras pojkar gör i dag.

Så ett till litet barn kommer så småningom springa runt på Villa Solbacken, men det här - hemmet - är något som Carl Philip och Sofia är hemliga kring.

Annons

Prinsparets hemlighetsmakeri

Prinsparet flyttade in på Villa Solbacken våren 2017, då som relativt nyblivna föräldrar till lille Alexander, och med Gabriel i magen.

Så det är ett hem som prinsfamiljen växt med. Och ett hem som de också håller för sig själva. Ja, kungaparet bjuder titt som tätt på bilder inifrån Drottningholm och kronprinsessparets Haga har vi sett många gånger.

Men Villa Solbacken är en annan femma. Carl Philip och Sofia har visat mycket lite av hemmet, och på de glimtar som går att skaka fram ser man bara lite, i bakgrunden.

Som här, när prins Alexander firade sin 8-årsdag och traditionsenligt blev fotograferad i vad som ser ut att vara en fåtölj, i samma funkisgröna nyans som väggarna:

Bilden togs i familjens vardagsrum, vilket man kan se om man jämför med prinsparets julbild som togs 2020:

Annons
Prinsessan Sofia, prins Gabriel, prins Alexander och prins Carl Philip i sitt julpyntade vardagsrum
Instagram/prinsparet

Just under pandemiåren fick vi också inblick i prinsparets arbetshörna i hemmet, då kungligheterna likt så många andra skötte det mesta av arbetet hemifrån:

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia i hemmet på Villa Solbacken
Instagram/prinsparet

Hovets om prinsparets situation

Men mycket mer än så här har vi alltså inte fått se av hemmet. Men det är ett imponerande sådant, på 250 kvadrat fördelat på sju rum.

Annons

Och det är också ett hem som prinsfamiljen kan växa ännu mer i. Så här lät det när Svensk Damtidning nyligen frågade hovet om några förändringar kommer ske nu när prinsparet väntar tillskott:

– Nej det blir inga förändringar. Familjen kommer att bo kvar, sa hovets informationchef Margareta Thorgren då.

Men prinsparet vill alltså hålla hemmet för sig själva. Så har det varit under hela deras relation – och inte mycket pekar på att det kommer ändras.

Villa Solbacken
Prinsparets älskade villa – som de föredrar att hålla för sig själv. Foto: Noella Johansson/TT

Foto: TT

Annons