Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Sofia stal showen på Märtha Louises bröllop – med örhängen för en kvarts miljon kronor!

01 sep, 2024, 22:00
Inte illa, Sofia!
Annons

Våra kungligheter är tillbaka hemma i Stockholm efter en partyhelg av rang. Ja, prinsessan Märtha Louise och Shaman Dureks vet onekligen hur man styr ett bröllop!

Och kronprinsessan Victoria och prinsessan Sofia vet hur man är en bröllopsgäst med stil – för här sparade man inte på krutet.

Här tar Märtha Louise & Durek Verrett emot folkets kärlekBrand logo
Här tar Märtha Louise & Durek Verrett emot folkets kärlek

Kronprinsessan Victoria hyllas – efter stilsuccén

Klädkoden för vigseln som ägde rum under lördagen, var bunad, alltså norsk folkdräkt. Ja, de norska prinsessorna och drottning Sonja följde Märtha Louises önskan, och var tjusiga i folkdräkt.

Annons

Sofia och Victoria däremot, stod för dagens skräll: de plockade fram glammiga aftonblåsan! Ett lyckat drag, visade det sig, eftersom det är just våra svenska prinsessor som hyllas till skyarna i utländsk press. Snacka om att skruva upp glam-faktorn, rejält!

Båda två valde säkra kort, två klänningar de burit förut. Victorias klänning är designad av Christer Lindarw, och är en riktig showstopper:

– När jag såg den där färgen som var så skarp och häftig så tänkte jag bara att nu köper jag det här tyget på vinst och förlust, om inte kronprinsessan vill ha det så kan jag göra scenkläder av det, sa Christer Lindarw till Damernas Värld i fjol.

– Men hon tyckte det var häftigt. Den stora gardeniablomman på axeln kändes trendig, och blev pricken över i.

Kronprinsessparet på prinsessan Märtha Louises bröllop
Kronprinsessan Victoria gör det igen – vilken succé! Robin Utrecht / dana press
Annons

Prinsessan Sofia bar örhängen för en kvarts miljon kronor

Sofias härliga ombré-dröm är signerad Lilli Jahilo, och hon visade upp den för första gången på Nobelmiddagen på slottet, 2022.

Visst är klänningen iögonfallande – men det finns en detalj i Sofias look som faktiskt bräcker aftondressen.

Prinsparet på prinsessan Märtha Louises bröllop
Sofia strålar! Robin Utrecht / dana press

Hon plockade nämligen fram ett par örhängen från Ole Lynggaard, som hon bar för första gången under Idrottsgalan i fjol, enligt kunniga UFO No more. Och man kan förstå varför Sofia är sparsam med att plocka fram dessa godbitar.

Annons

De är gjorda av 18 karat gult och roséguld med 12 briljantslipade diamanter, och hela 276 pavéuppsatta diamanter. Prislappen? Ja, den kan vara en av de mest hisnande på länge: för 254 254:- blir de dina!

Prinsessan Sofias örhängen
Hade du vågat bära örhängen för en kvarts miljon? Robin Utrecht / dana press

Foto: TT

Annons