Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Sofias hemlighet snart avslöjad – snart berättar hon sanningen

18 okt, 2024, 19:00
author Vendela Lönnqvist
Vendela Lönnqvist
TT
Det är inte långt kvar förrän vi får veta…
Annons
Därför har Sofia bytt ut generösa miljongåvan från Silvia – flera gångerBrand logo
Därför har Sofia bytt ut generösa miljongåvan från Silvia – flera gånger

Det var den 2 september som kungahuset kom med en otroligt glädjande nyhet – prinsessan Sofia är gravid igen!

"DD.KK.HH. Prins Carl Philip och Prinsessan Sofia har den stora glädjen att meddela att Prinsessan väntar parets fjärde barn", skrev hovet i ett pressmeddelande.

Prinssönerna ska bli storebröder

Hon och prins Carl Philip väntar alltså sitt fjärde barn och deras tre söner kommer alltså få ett litet syskon att rå om.

När Svensk Damtidning frågade hovets informationschef Margareta Thorgren hur de tre pojkarna tog beskedet, gav hon ett glädjande svar:

– Pojkarna har fått informationen och de är jätteglada och tycker det hela är väldigt spännande!

Många hoppas på en prinsessa

Det är alltså många som är spända på bebisens ankomst i februari 2025. Självklart är det viktigaste att den är frisk och att allt går bra för både bebisen och Sofia, men många sitter nu som på nålar i väntan på att få veta vilket kön det blir.

Annons

Sofia och Carl Philip har ju nämligen tre söner och enligt hovexperterna Ebba Kleberg von Sydow och Titti Schultz blir det en dotter fjärde gången gillt.

– Jag har känt, sedan nyheten kom, att det här blir en prinsessa. Jag är helt säker. Jag är beredd att börja betta på det. Stora summor. Jag är helt säker på det. Jag har noll intuition, så jag har förmodligen fel. Tills barnet är här kommer jag att säga att det blir en prinsessa, 100 procent, sa Schultz i ”Nyhetsmorgon”.

Det ska prinsessan Sofias bebis heta

Sedan är nästa stora fråga vilket namn prinsparet kommer välja. Kungafamiljen är sällan fega på att återanvända gamla släktnamn – se bara till prinsessan Estelle, som bär flera namn vi tidigare sett i ätten Bernadotte. Estelles fullständiga namn är nämligen Estelle Silvia Ewa Mary – från bland andra hennes mormor och farmor.

Även prinsessan Madeleines dotter Leonore bär kungliga namnen Lilian Maria.

Så det blir så spännande att se vad den minsta i kungafamiljen kommer få heta!

Annons