Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineMarius Borg HöibyNorska kungahuset

Sofias och Carl Philips sorgsna beslut – som förklarar deras plötsliga frånvaro

24 jul, 2024, 13:00
Här är förklaringen bakom prinsparets frånvaro.
Annons

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip njuter precis som resten av kungafamiljen av ett tomt schema, nu är det sommarledigt för hela slanten!

De har dock inte gått under radarn helt. Juli på Öland har bjudit på en hel del konserter och familjemys, där prinsparet fastnat på bild.

Men det finns en tillställning då de lyste med sin frånvaro – det här är varför.

Här avslöjas Estelles & Silvias relation • Chockerande prislappen på Madeleine & Victorias skor • Chris överraskar alla – 3 kungliga snackisar från Victoriadagen 2024!Brand logo
Här avslöjas Estelles & Silvias relation • Chockerande prislappen på Madeleine & Victorias skor • Chris överraskar alla – 3 kungliga snackisar från Victoriadagen 2024!

Prinsparets stora lycka – får äntligen berätta

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip jobbar på en hel del, även utöver det som märks och delas utåt.

Annons
Prins Carl Philip och prinsessan Sofia med barnen prins Alexander, prins Julian och prins Gabriel i samband med firandet av kronprinsessan Victorias födelsedag på Sollidens slott på Öland.
Prinsfamiljen på Öland.Jonas Ekströmer/TT

Ja, Carl Philip jobbar mycket med sitt eget designföretag Bernadotte & Kylberg, och Sofia arbetar med Project Playground och andra hjärte-projekt.

Dessutom är de båda mycket involverade i arbetet kring sin stiftelse, som arbetar för ett säkrare internet och frågor som rör dyslexi.

Så vad är nytt inom prinsparets stiftelse? Jo, nyligen lanserades storsatsningen Dexi Ville – the wordcraft adventure i Minecraft Education.

– Det är ett innovativt spel utformat för att öka barns och ungas nyfikenhet kring ord, bokstäver och läsning. Spelet tar särskilt sikte på att inspirera barn som har dyslexi men är designat för alla barn mellan 8–10 år runtom i hela världen. Syftet med spelet är att hjälpa barn att närma sig det skrivna språket och läsning på ett lustfyllt sätt samt att stärka sitt läsförtroende, skriver stiftelsen om spelet.

Annons

Sanningen bakom prinsparets trista beslut

I mitten av juli åkte prinsparets stiftelse till den skånska sommaridyllen Båstad, där tennisveckorna pågår för fullt.

De var på plats under familjedagarna den 11:e och 12:e juni, och förutom att barn fick testa på att spela Dexi Ville fanns det läskojor och hölls intressanta seminarium. I täten fanns bland annat Sofia och Carl Philips nära kollega, generalsekreteraren Kim Waller.

Den uppmärksamme noterar dock att prinsparet lyser med sin frånvaro – aningen märkligt då de älskar att tillbringa tid i Båstad, och ju engagerar sig mycket i stiftelsens arbete.

Annons

Men förklaringen bakom det trista beslutet är lätt att förstå. Det var ju dagarna innan kronprinsessans födelsedag på Öland, och förberedelserna pågick för fullt. Under lördagen kunde Svensk Dam dessutom dela bilder på Sofia och Carl Philip under en solig båttur utanför Borgholm – så det var helt enkelt så att schemat krockade.

Kungafamiljen åker båt
Skepp O'hoj!Foto: Svensk Damtidning/Suvad Mrkonjic

Foto: TT och Svensk Damtidning/Suvad Mrkonjic

Annons