Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Speciella händelsen för Sofia – kan inte dölja känslorna!

11 okt, 2024, 08:53
author Ellinor Ericstam
Ellinor Ericstam
Känslorna gick inte att dölja!
Annons

2015 blev Sofia Hellqvist prinsessan Sofia med hela svenska folket när hon gifte sig med prins Carl Philip. Men äktenskapet har inte bara gett henne en titel och ett nytt jobb – hon har också blivit mamma till tre söner: prinsarna Alexander, Gabriel och Julian. Dessutom är hon just nu gravid med sitt fjärde barn som ser ut att födas i början av nästa år.

Gravida Sofia strålar – på viktiga solouppdraget!Brand logo
Gravida Sofia strålar – på viktiga solouppdraget!

Prinsessan Sofia har alltid brunnit för frågor kring barn och barns rättigheter. 2010 var hon med och startade Project Playground som hjälper utsatta barn i Sydafrika. Tillsammans med prins Carl Philip är också engagerad i prinsparets stiftelse, som arbetar för att bidra till en tryggare vardag på nätet för barn och unga, men också för att öka förståelsen kring dyslexi. Så fint!

Annons

Under torsdagen trotsade prinsessan Sofia regnet och tog sig till Fisksätra för att inviga Viktor Rydbergs grundskola Nacka. Skolan har varit öppen i tre år men invigningen skedde först nu.

Prinsessan trotsade regnet för att inviga skolan. Claudio Bresciani/TT

Först fick prinsessan rundtur på skolan och träffa elever ur årskurs ett. Efter det ett mycket speciellt uppträdande: elever ur årskurs tre sjöng en sång om kroppen och höll upp ett skelett som liknade en sprattelgubbe. Sången handlade om att alla varelser, oavsett om det en människa, bebis eller kattunge, är uppbyggda av skelett och ben.

Annons

Prinsessans fina ord

Efter uppträdandet höll prinsessan inte tillbaka känslorna. Hon berättade att hon nästan blev lite rädd av sången först, men att det gick bra.

– Jättefint att det handlar om att alla är lika också. Inuti, sa hon sen.

Besöket fortsatte sedan med att prinsessan pratade med elever i årskurs fem som hade en bokcirkel. Sen kom den stora höjdpunkten: själva invigningen!

Tal hölls, sånger sjöngs och självklart klippte prinsessan ett blågult band för att förklara skolan öppnad. Bra jobbat säger vi på Svensk Dam!

Annons