Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Stjärnförfattarens möte med Chris O'Neill – irriterad stämning: "Jag vill inte"

29 sep, 2024, 07:00
author Alice Lövholm
Alice Lövholm
Chris O'Neill.
Foto: TT.
Bokaktuella Pascal Engman berättar om mötet med Chris O'Neill.
Annons
3 anledningar: Därför trivs inte Chris O'Neill i SverigeBrand logo
3 anledningar: Därför trivs inte Chris O'Neill i Sverige

Pascal Engman, 38, har tagit Sverige med storm och är idag landets bäst säljande manliga författare. Hans stora läsarkrets sträcker sig även utanför landets gränser.

Svensk Damtidning fick en pratstund med författaren om den nya boken "Ingen". Han kunde även berätta om hur det gick till när hans vägar korsades med Chris O'Neill.

Bokaktuella Pascal Engman om tidigare livet som journalist

Den 8 oktober släpps Pascal Engman senaste verk. Boken "Ingen" är den sjunde boken i serien om polisinspektören Vanessa Frank. För Svensk Damtidning kan han avslöja att det blir den sista – i alla fall på ett tag.

– Det är den sista på ett par år i alla fall. För sedan ska jag skriva fristående böcker, har jag tänkt. Så jag kommer i ta en lång och kanske välbehövlig paus från Vanessa Frank.

Annons

Om det blir fler böcker om Vanessa Frank återstår att se men Pascal tänker inte sluta att skriva kriminalromaner.

Pascal Engman.
Pascal Engman är aktuella med nya boken "Ingen". Foto: Daniel Costantini / DN / TT

– Jag kommer att blanda men de närmaste åren tänker jag att jag ska skriva mest krim. Sedan om tio år har jag ingen aning om jag ens kommer att vara författare men jag hoppas det. Det lutar åt det, just nu älskar jag det här jobbet över allt annat men saker kan ju förändras, berättar Pascal.

Innan Pascal började arbeta som författare på heltid arbetade han som journalist. När han får frågan om han träffat någon i kungafamiljen inser han att han har träffat de flesta.

– Jag skulle tro att jag har träffat alla, är inte helt säker men jag tror att jag har träffat de flesta som reporter på Expressen någon gång.

Annons

Ett av mötena minns han extra starkt...

Pascal Engman om mötet med Chris O'Neill

Pascals berättar att hans största inspirationskälla är samtiden vi lever i och hur hans ideér ofta föds när han läser tidningen.

När sonen Benjamin, 3 år, kom till världen fördjupades hans författarskap ytterligare, av nya perspektiv som kom med papparollen.

När Pascal får frågan vem han som författare finner mest intressant bland kungligheterna har han ett solklart svar och ett gammalt minne väcks till liv.

– Chris O'Neill är väl den mest intressanta karaktären. Han har också blivit arg på mig en gång. Han skrek: “I can see you but i don't want to talk to you”. När jag försökte få till en intervju när han var påväg hem från krogen dag innan hans bröllop med prinsessan Madeleine. Då vrålade han utanför hovstallet.

Foto: TT.

Annons