Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Stora mängder droger hittade hemma hos Victorias nära vän – skandalen fortsätter

27 sep, 2024, 08:00
Kronprinsessan Victoria och kronprinsessan Mette-Marit
Uppgifter gällande att stora mängder narkotika förvarats hemma hos kronprinsessan Victorias vän undersöks av polis. Här är det senaste om skandalen.
Annons
Haakon & Mette-Marit om skandalen kring Marius: ”Inte naturligt...”Brand logo
Haakon & Mette-Marit om skandalen kring Marius: ”Inte naturligt...”

Kronprinsessan Victoria har en liten men mycket lojal krets nära vänner, och en person som ingår i cirkeln är norska kronprinsessan Mette-Marit.

Kvinnorna har en dokumenterat nära relation, där Victoria är gudmor till kronprinsparets dotter Ingrid Alexandra, och Mette-Marit gudmor till prins Oscar.

– Kronprinsessan Victoria är en fantastiskt fin person som jag sätter väldigt högt och som jag är otroligt glad för att ha en så god, nära och varm relation till, har Mette-Marit tidigare sagt till Svensk Damtidning.

Men de senaste månaderna har Victoria behövt ta del av omskakande uppgifter kring Mette-Marit son från sitt tidigare förhållande, Marius Borg Høiby, 27. Och nu har en ny utveckling skett.

Annons

Skandalen i Victorias vänkrets

Den 4:e augusti greps Marius efter att ha blivit anmäld för misshandel och olaga hot av sin dåvarande flickvän, vilket han sedan dess erkänt.

Efter det har skandalerna avlöst varandra. Marius greps igen den 14:e september efter att han ska ha brutit mot kontaktförbudet gentemot sin ex-flickvän.

Kronprinsessan Victoria tar Marius Borg Høiby på axeln
Kronprinsessan Victoria och Marius Borg Høiby, 2011. Foto: Gorm Kallestad

Sedan det första gripandet har det även uppdagats att Marius ska ha omfattande umgänge med kriminella, vilket Dagbladet rapporterat om. Något som prinsessonen även själv berört i polisförhör som norska Se och Hör tagit del av:

– Min vänkrets har varit densamma de senaste tio åren, och det är bara så. Mina föräldrar vet det, och det gör mina vänner också, det kan jag inte göra något åt.

Annons

Efter det senaste gripandet har nya polisförhör med Marius inletts där han ombeds förklara en rad våldsepisoder som han kan kan kopplas till, och det är även här nya uppgifter undersöks – om droger i norska kronprinsfamiljens hem Skaugum.

Uppgifter om stora mängder narkotika

Enligt källor till norska Se och Hör har vittnen sagt till Polisen att Marius ska ha förvarat stora mängder narkotika på Skaugum, och enligt sajten undersöks nu dessa uppgifter av Polisen.

I ett förhör som ägde rum under måndagen ska Marius konfronterats med uppgifterna, där han förnekat kännedom om "förvarning av en betydande mängd narkotika" i kronprinsfamiljens hem.

Marius har inte heller åtalats för innehav av narkotika i större mängd, enligt sajten.

Norska Se och Hör har bett Marius advokat, Øyvind Bratlien, om en kommentar kring uppgifter utan återkoppling. Sajten har även bett presschefen vid Oslo polisdistrikt, Unni Grøndal, bekräfta eller dementera uppgifterna – där hon uppgivit att Polisen inte har någon kommentar.

Foto: TT

Annons