Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

TV4-profilens tabbe i intervjun med Carl Philip – prinsens reaktion säger allt

17 okt, 2024, 19:21
Foto: TV4
Det är mycket att hålla koll på när man står öga mot öga med en kunglighet
Annons

Många blir nervösa av blotta tanken på att infinna sig i samma rum som en kunglighet – det finns ju många etiketter och oskrivna regler att förhålla sig till.

En klassisk sådan är att man ska undvika att du:a kungligheterna. Något som är lättare sagt än gjort...

Bilderna inifrån Victorias slutna militärskola • Madeleiens härliga överraskning! • Margrethes oväntade comeback – 3 kungliga snackisar från vecka 41!Brand logo
Bilderna inifrån Victorias slutna militärskola • Madeleiens härliga överraskning! • Margrethes oväntade comeback – 3 kungliga snackisar från vecka 41!

Här råkar Marcus Noterius du:a prins Carl Philip

Ja, när TV4-profilen Marcus Noterius tog sig till Annextet under torsdagen för att ta pulsen på finalen av Årets kock, knep han till sig en intervju med prins Carl Philip.

Prinsen är beskyddare av Årets kock, och sitter också i hedersjuryn som avgör vem som kammar hem första priset. Han har ju ett stort intresse för gastronomi – och den här kvällen är en stor höjdpunkt för honom.

– Hejsan, hur går det?, frågar Marcus Noterius prinsen.

Annons

– Hejsan! Jomen det går bra. Det är gott och det är spännande, svarar Carl Philip.

– Smakar det bra?

– Fantastiskt bra.

Då råkar Marcus glömma av sig, och råkar du:a prinsen:

– Din relation till matlagning..?

Här reagerar prins Carl Philip på att TV4-profilen du:ar honom

Men Carl Philip, är en modern prins – och hans reaktion på tabben säger allt: han reagerar inte alls, utan fortsätter som om ingenting har hänt!

– Näe men… önskar jag var lika duktiga som de som jag sitter vid bordet med, det är fantastiskt kul att få möjlighet att vara här, och provsmaka fantastisk god mat, svarar prinsen.

Annons

Att Marcus råkade säga "du" i nästa fråga också, rör honom inte i ryggen.

– Om du får välja, din favoritmaträtt, vad är det?

– Det är svårt svara på, så här på sittande fot, svarar Carl Philip.

– Det är inte prinskorv?

– Näe… Men det beror på tillställning och möjlighet. I skogen är det inte helt fel att grilla.

Ja, hovet har ju faktiskt rett ut det hela vid ett tidigare tillfälle. Man behöver inte ligga sömnlös om man glömt av hur man tilltalar en kunglighet:

– Vi kan konstatera att det händer allt oftare att kungligheterna duas av journalister och det är inget problem. Kungafamiljen hanterar det på ett bra sätt, har hovets informationschef Margareta Thorgren sagt till Dagens Media.

Foto: TV4

Annons