Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Två år efter drottningens död – nu uppdagas hennes beteende på slottet

15 okt, 2024, 05:00
author Ellinor Ericstam
Ellinor Ericstam
Även en drottning kan överraska!
Annons

Drottning Elizabeth blev regent över Storbritannien 1952 och satt på posten i 70 år innan hon avled 2022. Hon föddes 1921 och 1936 blev hennes pappa kung och hon själv blev tronarvinge.

Här gör kung Charles det oväntadeBrand logo
Här gör kung Charles det oväntade

Under andra världskriget tjänstgjorde hon i armén och 1947 gifte hon sig med Philip Mountbatten. Äktenskapet varade fram till hans död 2021 och tillsammans fick de fyra barn: Charles, Anne, Andrew och Edward.

Under sina år på tronen fick drottningen vara med om en hel del. Hon fick se sina barn gifta sig och skilja sig och hon förlorade sin syster Margaret när hon gick bort 2002. Hon fick också vara med om en del oroliga politiska tider och under hennes 70 år som drottningen hade Storbritannien 15 olika premiärministrar!

Drottning Elizabeths vågade vana

En av de sakerna som den före detta drottningen älskade att göra var att köra bil. Och det fick gärna gå fort, det berättar hennes medhjälpare Samantha Cohen i en intervju med Sunday Times, det rapporterar People. Cohen beskriver sin före detta arbetsgivare som "blyg" men också "modig".

Annons

"Hon brukade köra sina bilar snabbt runt Barmoral." berättar hon i intervjun.

Cohen jobbade för drottningen i 18 år och därefter var hon privatsekreterare för prins Harry och Maghan Markle, från 2018 till 2019.

Enligt Cohen älskade drottningen att vara ute i naturen – och när hon inte valde de fartfyllda bilturerna runt slottet Barmoral var hon ofta ute på en ridtur. Drottningen beskrivs som väldigt lekfull – men också en monark som tog sitt jobb på största allvar och hela tiden var medveten om sin roll.

"Drottningen var en otrolig chef. Jag älskade det med henne så mycket, att hon inte hade något ego."

Vilka fina ord om drottningen!

Annons