Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Världskända skådespelarens oväntade ord om prinsessan Madeleine: “Crazy”

26 aug, 2024, 19:00
author Alice Lövholm
Alice Lövholm
Josefine Asplund.
Foto: TT.
Svensk Damtidning har fått sig en pratstund med skådespelaren Josefin Asplund, 32, – om nya filmen, kärlek och kungafamiljen.
Annons
Josefin Asplund avslöjar: Hen vill hon helst spela i kungafamiljenBrand logo
Josefin Asplund avslöjar: Hen vill hon helst spela i kungafamiljen

Josefin Asplund, 32, är skådespelaren som har blivit känd för sina roller i filmer som The Girl with the Dragon Tattoo och tv-serier som Vikings och Top Dog.

Nu är hon aktuell med höstens stora musikdrama Nova & Alice – där hon spelar en av huvudrollerna tillsammans med kollegan Hedda Stiernstedt, 36.

Svensk Damtidning har fått en pratstund med Josefin som kunde avslöja vem i den svenska kungafamiljen hon helst hade velat gestalta på film.

Aktuell i höstens stora musikdrama

Josefin fick sin första filmroll redan under sin gymnasietid. Från Södra Latins gymnasieskola i Stockholm där hon gick teaterlinjen till Hollywood.

För hon landade inte en roll i vilken film som helst. I rollen som Pernilla i The Girl with the Dragon Tattoo spelade hon mot världskända Daniel Graig och regisserades av stjärnregissören David Fincher.

Josefin Asplund och Hedda Stiernstedt spelar huvudrollerna i filmen Nova & Alice som har biopremiär den 13 september. Foto: Christina Kronér/TT

Sedan dess har rollerna avlöst varandra. Vi har sedan några år tillbaka kunnat se henne i en av huvudrollerna i tv-serien Top Dog. Svensk Damtidning träffar henne på Filmhuset i Stockholm där hon är på plats för att prata om hennes kommande film Nova & Alice som har biopremiär den 13 september. Där spelar hon artisten Nova – en roll som skiljer sig från de hon tidigare fått gestalta.

Annons

– Det har varit jättekul. Jag brukar ju mest göra krim och thrillers. Det här är första gången jag gör drama på det här sättet. Vi har fått sångcoach och fått träna på att sjunga. När jag var barn överröstade jag alla barn i kören. Så det var inte min grej. Jag skulle stå på en scen med en mick, uppenbarligen. Och nu får jag göra det i den här filmen, vilket är skitkul!, berättar en taggad Josefin.

Oväntade svaret om prinsessan Madeleine

För några år sedan kom nyheten om att man planerar att göra en svensk version av den brittiska tv-serien The Crown. Serien som följer drottning Elizabeths liv har fått svenska namnet "Monarki" och ska istället följa kung Carl Gustafs liv.

Enligt Expressen står filmen fortfarande i startgroparna då det saknas pengar att finansiera projektet. Det innebär att våra svenska skådespelare fortfarande kan få frågan om att vara med. Josefin får därför frågan vilken kunglighet hon helst av allt skulle vilja porträttera.

– Alltså jag hade velat porträttera Madde tror jag. Det hade varit väldigt roligt. Hon verkar ha haft ett ganska crazy liv. Hon verkar gilla att festa. Hon har varit utomlands mycket. Jag vet ganska lite om henne, jag vet mer om alla andra, svarar Josefin och fortsätter:

– Nu är hon ihop med Chris som kanske är lite wildcarden när man tänker efter, att hon är ihop med honom. Vad jag vet... Det lilla jag vet… Så jag tror att jag är ganska nyfiken på henne, vem hon är. För att jag vet nog minst om henne i kungafamiljen!, svarar Josefin Asplund.

Foto: TT.

Annons