Populärt: NYTT! Korsord Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Victoria inkallad till möte med kungen – situationen allvarlig

25 okt, 2024, 16:30
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel
Kungen har kallat in kronprinsessan Victoria – för att diskutera den allvarliga situationen.
Annons
Kungliga supermötet! Här återförenas Victoria med bästa vännernaBrand logo
Kungliga supermötet! Här återförenas Victoria med bästa vännerna

Kungafamiljen är i en unika position. De är inte bara familj utan också kolleger som sammanstrålar ute på det kungliga fältet.

Och ibland möts dessa världar på extra tydligt vis. Så är fallet nu i helgen, då kungaparet ska till Brasilen där de har olika jobbåtaganden, men de tar även med sig stora delar av familjen, vars resa är privat.

Men innan avfärden till Brasilen har kungen och kronprinsessan Victoria hunnit beta av jobb tillsammans, där en allvarlig situation diskuterats.

Victoria inkallad till viktigt möte

Hela kungafamiljen jobbar nära varandra men på de riktigt tunga jobben ser vi ofta kungen och kronprinsessan, i egenskap av regent och framtida regent.

Och under onsdagen var ett viktigt möte på Kungliga slottet på agendan, Global Child Forum, där en allvarlig situation var i fokus:

Annons

Vikten av barns rättigheter.

Global Child Forum initierades av kungafamiljen för 15 år sedan och har sedan dess hållits regelbundet, där syftet är att ha en dialog om barns rättigheter med världsledande intressenter.

Under årets Forum diskuterades mer specifikt hur teknik- och telekombranschen och företag som tillverkar produkter inom mat-, dryck-, hygien- och skönhetsindustrin kan bidra till att påverka barns rättigheter.

Kungen och Victoria deltog i samtal, kungen höll tal och sedan satt de båda i publiken och tog del av den viktiga informationen, som alltså handlar om ett ämne som ligger hela kungafamiljen varmt om hjärtat.

Kronprinsessan Victoria och kung Carl Gustaf står bredvid varandra
Kronprinsessan Victoria och kungen sammanstrålade på slottet. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Victoria och kungen reser iväg

En viktig dag innan nästa punkt för - nästan - hela kungafamiljen, Brasilien. Prinsessan Madeleine ska nämligen hålla ställningarna i Stockholm och blir kvar med Chris och barnen i Sverige.

Närmare bestämt ska Madeleine "vikariera" för kungen och vara tillfällig riksföreståndare, vilket gäller tills Victoria är tillbaka i Sverige.

Foto: TT

Annons