Populärt: NYTT! Korsord Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Victoria och Daniel lämnar Sverige – för kärleksresa

25 okt, 2024, 19:00
author Alice Lövholm
Alice Lövholm
TT.
Kronprinsessan Victoria och prins Daniels utlandsresa påminner om kärleksfulla tiden.
Annons
Kungliga supermötet! Här återförenas Victoria med bästa vännernaBrand logo
Kungliga supermötet! Här återförenas Victoria med bästa vännerna

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel befinner sig just nu i Brasilien för att tillbringa barnens höstlov i varmare breddgrader.

Utlandsresan medför säkerligen en hel del kärleksfulla minnen – för om vi spolar tillbaka några år var det dit de åkte som nyförlovade.

Daniel och Victorias kärleksresa till Brasilien

Det är näst intill hela kungafamiljen som befinner sig i Brasilien just nu – prinsessan Madeleine med familj stannar i Stocholm, som hoppar in som tillfällig riksföreståndare för pappa kungen.

Landet ligger drottning Silvia varmt om hjärtat då hon spenderade hela tio år av sin uppväxt där.

– Det är höstlov och en resa som har planerats under en längre tid för att ge drottningen en möjlighet att visa Brasilien för i det här fallet barn och barnbarn, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet, till Expressen.

Annons

Men det är inte bara för Silvia som resan väcker glada minnen från förr. Det var till Brasilien som Victoria och Daniel åkte några veckor efter att de förlovat sig.

Victoria och Daniel.
Nyförlovade kronprinsessan Victoria och prins Daniel. Foto: BOB STRONG / REUTERS FEATURE / TT

– En dryg månad efter förlovningen var Victoria på väg till Brasilien för officiella uppdrag kring Volvo Ocean Race. Daniel skulle i största hemlighet följa med henne. De skulle sedan fortsätta upp till norra Brasilien för att inspektera hur det gick med henne, säger Johan T Lindwall chefredaktör för Svensk Damtidning.

Tiden som nyförlovade var en spännande tid och alla ville ha en glimt av det kärleksfulla paret. Även om resan innehöll viktiga uppdrag för Victorias del fanns det ändå tid för kärleksfull egentid.

"Den här tjejen betyder allt för mig"

– En av kvällarna gick jag ner tillsammans med Daniel och Victoria på Copacabana, världens mest kända strand. Det var där nere på stranden som jag insåg hur enormt mycket Victoria älskar Daniel. När min kollega Suvad Mrkonjic skulle ta sina bilder på paret där, kunde inte Victoria hålla sina händer borta från Daniel. Hon kramade och höll om honom hela tiden. Jag tror aldrig att jag har sett en lyckligare Victoria, säger Johan T Lindwall.

Daniel som inte fötts in i den kungliga sfären tvingades vänja sig vid stora pressuppbåd och uppmärksamheten som deras förhållande förde med sig. Men på resan blev det tydligt – båda två hade hittat sin själsfrände.

– Efter en halvtimme på stranden och fantastiska bilder började vi gå tillbaka upp mot hotellet. ”Du är lycklig nu, va?” viskade jag till Daniel. Han stannade upp och flinade.”Vad tror du? Den här tjejen betyder allt för mig.”, redogör Johan T Lindwall för i boken Victoria - Prinsessa och mamma.

Foto: TT.

Annons