Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Victoria och Madeleine relation har påverkats av händelsen – så nära är de egentligen

21 sep, 2024, 18:00
author Vendela Lönnqvist
Vendela Lönnqvist
TT
Hur är egentligen stämningen mellan prinsessan Madeleine och kronprinsessan Victoria?
Annons
Silvias djupa sorg efter dödsfallet i familjen • Drottning Margrethe i otäck fallolycka • Kates nya underbara glädjebesked – 3 kungliga snackisar från vecka 38!Brand logo
Silvias djupa sorg efter dödsfallet i familjen • Drottning Margrethe i otäck fallolycka • Kates nya underbara glädjebesked – 3 kungliga snackisar från vecka 38!

I somras blev det äntligen verklighet – prinsessan Madeleine lämnade amerikansk mark för ett liv i Sverige tillsammans med maken Chris O’Neill och deras tre barn prinsessan Leonore, prins Nicolas och prinsessan Adrienne.

Madeleines underbara sommar med familjen

Och vilken pangstart det blev! Prinsessfamiljen hann knappt landa i huvudstaden innan de raskt begav sig till det kungliga sommarparadiset Öland, där det hade blivit dags att fira kronprinsessan Victorias 47-årsdag.

Inte långt därefter blev det en idyllisk midsommar ute vid Victoria och prins Daniels nya privatbostad på Värmdö.

Sedan väntade en underbar sommar och ordentligt med kvalitetstid för Madeleine och resten av kungafamiljen.

Victoria och Madeleines nära relation

Och det var fantastiskt att se hur de kungliga syskonen Victoria, Madeleine och prins Carl Philip fick hänga, dansa till musik under konserterna på Borgholm och se hur relationen mellan kusinbarnen växte.

Annons

För det är ju ingenting annat än ett faktum att både Victoria och Carl Philip har saknat att ha sin syster hemma på svensk mark. Och likaså för Madeleine – som vid flera tillfällen poängterat att hon saknat både vänner och familj hemma i Sverige.

Och idag går det att fastställa att Victoria och Madeleine är mer än bara systrar. De är ju även goda vänner, som växt upp tillsammans och vandrat genom livet – om än på avstånd.

Madeleines hemkomst kan därför komma att bidra till en förändring i systrarnas relation. Även om de fortsatt lever ganska olika liv, där Victoria förbereder sig för att en dag bli drottning, kan de säkerligen luta sig mot varandra när det behövs.

Så är relationen mellan systrarna – egentligen

För trots att det under många, många år varit ett helt hav som separerat dem har de alltid försökt hålla god kontakt. Enligt historikens Herman Lindqvist har de förlitat sig på teknikens under i alla år.

– De kan ju inte vara lika nära varandra längre och de har nog kommit ifrån varandra lite. De har regelbundet kontakt vet jag, ringer och sms:ar men de är inte så nära som när de var små, det är omöjligt, konstaterar han för Svensk Damtidning.

Och tacksamheten att Victorias lillasyster numera bor bara fem kilometer ifrån henne är påtaglig:

– Då har Victoria en nära anhörig att tala med, alltid en stor tillgång att ha.

Annons