Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Victorias lycka för Daniel – nu händer det äntligen!

15 sep, 2024, 16:13
author Vendela Lönnqvist
Vendela Lönnqvist
TT
Dagen är äntligen här och ingen kunde vara gladare för Daniel än Victoria!
Annons
Saftiga prislappen på Madeleines lyxiga skor • Efter cellgifterna – så mår Kate nu • Uppgifter: Marius misstänks för nytt brott – 3 kungliga snackisar från vecka 37!Brand logo
Saftiga prislappen på Madeleines lyxiga skor • Efter cellgifterna – så mår Kate nu • Uppgifter: Marius misstänks för nytt brott – 3 kungliga snackisar från vecka 37!

Idag är ingen vanlig dag, för det är prins Daniels födelsedag!

Prins Daniel om ålderskrisen

Han är make till Sveriges kronprinsessa och pappa till Sveriges framtida sådan.

Ja, prins Daniel har minst sagt gjort en resa genom livet som heter duga. Och nu fyller han 51 år.

Inför hans 50-årsdag förra året gjorde SVT en dokumentär för att uppmärksamma den stora dagen. Då var det tydligt att Daniel knappast hade någon åldersnoja.

– Näej... Det tycker jag inte. Jag tycker att jag befinner mig på en väldigt bra plats i livet. Det är klart att det finns delar i ens ungdom som man kan tänka på ibland. Men jag är väl mer här och nu, än en som tittar bakåt.

Därför firades inte prins Daniel på 50-årsdagen

Att fylla 50 är för de allra flesta en stor milstolpe i livet som kräver ett ordentligt firande. Men Daniel tvingades vänta – viktigare saker stod nämligen på den kungliga agendan.

Annons

Hans födelsedag inföll nämligen på exakt samma dag som kungen firade hela 50 år på tronen. Vilket otroligt sammanträffande, eller hur?

Och att ha suttit på tronen under ett halvt sekel var ingenting sämre än en riksangelägenhet, som firades i hela landet med kungligt besök och gratulationer.

Så prinsens födelsedag fick vänta i hela två månader. Firandet schemalades istället så sent som i november.

Prins Daniel fyller 51 år

I år blir det betydligt mer intimt.

– Prins Daniel firar med familjen privat, vi kommenterar inte hur eller var de firar. Han ser fram emot den, säger hovets informationschef Margareta Thorgren i en intervju med Svensk Damtidning.

Det låter ju faktiskt underbart. Och att han äntligen får uppmärksamheten han förtjänar på självaste födelsedagen låter säkert helt rätt i Victorias öron. Det är ju trots allt kärleken i hennes liv som fyller!

Annons