Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Hovet bekräftar: Så firas prins Daniel av familjen på födelsedagen!

15 sep, 2024, 12:00
author Vendela Lönnqvist
Vendela Lönnqvist
TT, Instagram
Prins Daniel fyller 51 år! Svensk Damtidning har tagit reda på hur han firas.
Annons
Victoria och Daniel fångas på film – hand i hand!Brand logo
Victoria och Daniel fångas på film – hand i hand!

Den 15 september 1973 föddes en liten Daniel Westling.

Prins Daniel fyller 51 år

Inte visste varken han eller hans föräldrar att han en vacker dag skulle komma att bli prins Daniel, make till Sveriges kronprinsessa och pappa till prinsessan Estelle som senare i livet tar över rollen som drottning.

Och idag fyller han hela 51 år. I en intervju med Svensk Damtidning berättar hovets informationschef Margareta Thorgren hur firandet blir:

– Prins Daniel firar med familjen privat, vi kommenterar inte hur eller var de firar. Han ser fram emot den.

Prins Daniel om att bli äldre

Att fylla 51 är kanske inte lika speciellt som förra året, då han fyllde jämnt. I samband med Daniels 50-årsdag pratade han om åldrandet i en SVT-dokumentär.

Annons

Då fanns det ingen ålderskris i sikte.

– Näej... Det tycker jag inte. Jag tycker att jag befinner mig på en väldigt bra plats i livet. Det är klart att det finns delar i ens ungdom som man kan tänka på ibland. Men jag är väl mer här och nu, än en som tittar bakåt.

Därför firades inte Daniel förra året

Så ett firande – det blir det. Många kanske tänker att förra året var svårslaget med tanke på den viktiga födelsedagen, men faktum är att det fanns någonting ännu viktigare på prinsens 50-årsdag.

Ja, man skulle faktiskt kunna kalla det en riksangelägenhet. Det var nämligen kungens jubileumsfirande samma dag som Daniels födelsedag.

En prins fyllde 50 år, men kungen hade samma dag suttit hela 50 år på tronen. Det gav upphov till en hel del firande, men alla blickar var riktade mot vår kung.

Här smygstartar prins Daniel firandet av Victoria på Öland – med golf!Brand logo
Här smygstartar prins Daniel firandet av Victoria på Öland – med golf!

Så firar familjen prins Daniel

Men Daniel gick inte miste om ett firande. Han kalasade istället till det drygt två månader senare.

Men på självaste födelsedagen blev han iallafall firad av närmsta familjen med grattiskramar, tårta, överraskningar och paket innan all fokus lades på kungen.

Annons