Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Vittnesmål inifrån kungliga bröllopet avslöjar – så var det egentligen

04 sep, 2024, 10:00
author Vendela Lönnqvist
Vendela Lönnqvist
TT
Nu avslöjar en källa inifrån bröllopet hur stämningen egentligen var under firandet…
Annons
Här tar Märtha Louise & Durek Verrett emot folkets kärlekBrand logo
Här tar Märtha Louise & Durek Verrett emot folkets kärlek

Bröllopsfebern är över för prinsessan Märtha Louise och shamanen Durek Verrett, som lördagen den 31 augusti gifte sig framför 350 gäster.

Uppmärksammade kungliga bröllopet

Kärleksfesten ägde rum i norska Geiranger, mitt bland berg och fjordar, och spektaklet var uppmärksammat både av media som invånare och turister.

Bland de 350 gästerna fanns både kungligheter, bland annat svenska kronprinsessparet och prinsparet, men också mer okända ansikten.

Dureks nära vän: ”Förstår varför Märtha är kär i honom”

En av dem var Robert Michael Scott, 56 – en tidigare ”Farmen”-deltagare och god vän till Durek. Idag är han mer känd som influencer på TikTok tack vare sina klipp från arbetslivet som busschaufför.

Annons

– Jag lärde känna Durek genom sociala medier. Vi är båda amerikaner, så vi fick en "förbindelse" i Norge. Jag träffade honom i Oslo, och senare gick vi live på TikTok tillsammans, säger Scott i en intervju med norska Se & Hör och slår hål på myterna om Durek:

– När vi lärde känna varandra tänkte jag: "Fan, han är inte vad tidningarna skriver om honom". Han är äkta, rolig och en god själ. Jag förstår helt varför Märtha är kär i honom.

Dureks vän avslöjar händelserna bakom kulisserna

Till tidningen avslöjar nu Scott detaljer från bröllopet som bara de inbjudna fick ta del av. Atmosfären beskriver han som ”äkta” och förklarar att brudparet tog god tid på sig för varje gäst.

Sedan hände någonting otroligt. Scott fick platsen bredvid norska prinsessan Ingrid Alexandra.

– Jag fick en av de bästa platserna i tältet. Kung Harald och alla andra kungliga gick förbi mig bara några centimeter. Det var nästan overkligt. Den var magisk, som en Disneyfilm, och jag var tvungen att nypa mig själv.

Annons

Ingrid Alexandra beskriver han som ”vilken annan tjej som helst”.

– Det var inget annorlunda. Jag var mig själv, och tänkte mest att jag var hungrig och hoppades att maten skulle komma snart, skrattar han.

PUSS, MIN PRINSESSA! Här gifter sig Märtha Louise & Durek VerrettBrand logo
PUSS, MIN PRINSESSA! Här gifter sig Märtha Louise & Durek Verrett

Vittnesmålet inifrån bröllopet: ”En familj med mycket kärlek”

Tack vare hans extroverta och utåtriktade persona hade han inga problem att mingla med kungligheterna. Tvärt om – enligt hans egen utsago tänkte han inte ens på att han umgicks med regenter och kungligheter.

– De pratade om helt vanliga saker, och hon hade en bra "vibe". Alla ville ha kul och fanns där för kärleken. Jag kände att jag hörde hemma där. De är en familj med mycket kärlek, säger han.

Annons