Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

William och Kate tvingade att erkänna sin förändrade relationsstatus

24 aug, 2024, 07:00
Prins William och prinsessan Kate
Prins William och prinsessan Kate tvingades erkänna sin förändrade relationsstatus. Här är alla detaljer.
Annons
Se härliga klippet! Prins Williams oväntade drag på restaurangen – Kate bryter ihopBrand logo
Se härliga klippet! Prins Williams oväntade drag på restaurangen – Kate bryter ihop

Prins William och prinsessan Kate känns självklara för varandra. I 13 år har de varit gifta och de har även tre barn tillsammans.

En enad front helt enkelt som tacklar både privatlivet och arbetslivet - som arbetande kungligheter - ihop.

Men hur detta gick till, att de skulle bli de två, är faktiskt en speciell historia som nu kommit upp till ytan igen. Prinsparet tvingades erkänna sin förändrade relationsstatus under säregna former.

William och Kate dejtade i smyg

I början av 2000-talet pluggade William och Kate på University of St Andrews, men i början hade de enbart en vänskap.

Ja, vid tillfället var de båda kopplade till andra personer så det skulle dröja innan romans uppstod.

Men till slut gick känslorna för varandra inte att förneka. Det framtida prinsparet började dejta – men det dröjde ändå innan de officiellt kom ut som ett par.

Annons

Och detta skedde faktiskt inte heller helt frivilligt. Förvisso förstod många att William och Kate kilade stadigt. Som författaren och kungahus-experten Robert Jobson skriver i sin nya biografi Catherine, the Princess of Wales, enligt People:

"Inom studentkåren var det en öppen hemlighet att de var ett par".

Och under en tid förblev det precis så, det vill säga att relationen var en hemlighet. Det till en middagsbjudning där även prins Williams ex, Carly Massy-Birch, närvarade – och hon skulle tvinga turturduvorna bekänna färg...

Så tvingades William och Kate erkänna

Detta är en händelse som den kungliga skribenten Katie Nicholl skrivit om i biografin The Making of a Royal Romance. Sällskapet på middagsbjudningen ska ha spelat "aldrig har jag aldrig", där Williams ex riktade en skarp fråga till prinsen:

"Aldrig har jag dejtat två personer i det här rummet".

Något hon gjort med vetskapen att William var den enda som gjort just detta, och med det tvingades alltså prinsen erkänna den förändrade relationsstatusen – Kate var inte bara en vän längre.

Och på det spåret är det. I dag har prinsparet varit tillsammans i över halva sina liv, och relationen blev alltså officiell med hjälp av en festlig lek...

Foto: TT

Annons