Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineMarius Borg HöibyNorska kungahuset

ABBA-Bennys son Peter, 60, en kopia av pappa – varit borta i flera år

26 jul, 2024, 07:00
Benny Andersson
Benny Andersson har en son som är sin pappa upp i dagen. Och nu får vi se en ny bild på honom – efter tiden i skuggorna.
Annons
ABBA-stjärnornas verkliga relation i dag!Brand logo
ABBA-stjärnornas verkliga relation i dag!

1974 klev ABBA ut på Eurovision-scenen i Brighton – och blev världsberömda. Sedan ändrades medlemmarnas liv för alltid.

Och för Benny Andersson, som redan hunnit med rätt mycket innan det stora genombrottet, innebar det att balansera barnlivet med rampljuset.

Ja, vid tillfället var sonen Peter 11 och dottern Heléne 9. Och den förstnämnda skulle faktiskt komma att välja en liknande väg som sin far – och även bli nästintill en kopia av honom!

ABBA-Bennys son har gått samma väg

Benny blev pappa för första gången när han bara var 17 då han och hans dåvarande kärlek Christina välkomnade Peter till världen. Två år senare fick paret även Heléne.

Annons

Men kärleksrelationen höll inte och Benny skulle som bekant gifta sig med - och sedan skilja sig från - ABBA-kollegan Anni-Frid Lyngstad.

Allt medan han rattade sin framgångsrika musikkarriär. Och sonen Peter skulle alltså välja att gå samma väg, men hålla sig lite mer i bakgrunden än sin världsberömda far.

Ja, även Peter har ägnat sitt liv åt musiken och har skrivit flera bidrag till Melodifestivalen och varit en del av banden Peter’s Pop Squad, Sound of Music och One More Time.

Han är även gift med en framgångsrik artist, Nanne Grönvall, och det är också hennes Instagram man får söka sig till om man vill få en mer vardaglig glimt av Peter.

ABBA-Bennys son – en kopia av pappa

Peter själv är nämligen inte alls aktiv på sin egen Instagram, som han varit borta från i flera år. Ja, det senaste inlägget är faktiskt från 2020.

Annons

Nanne däremot publicerar flitigt och inte sällan är maken Peter med. Som nu, när paret rivit av ett gig i Helsingfors. Som Nanne skriver i inlägget:

"Tusen tack Åland, @rockoff_festival och mina fantastiska medmusikanter @greenwall63 och @matzlindell - som ryckte in med så kort varsel".

På bild får vi mycket riktigt se Peter och det är bara att konstatera – han är så lik Benny!

Benny Andersson och sonen Peter Grönvall
Peter Grönvall och pappa Benny Andersson – lika som bär! Foto:TT
Annons
Benny Andersson, Peter Grönvall och Nanne Grönvall jämsides varandra
Visst ser man vem som är Peters pappa? Foto:TT, Instagram/nannegronvall
Peter Grönvall jämsides pappa Benny Andersson
Likheten mellan Peter Grönvall och Benny Andersson är verkligen slående! Foto:TT
Annons

Foto: TT

Annons