Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

ABBA-Bennys son Peter, 61, träder fram i SVT – är en kopia av sin far

27 sep, 2024, 11:00
Nu sker det oväntade. ABBA-Bennys son träder fram i SVT – och man tror knappt sina ögon.
Annons

ABBA-legenden Benny Andersson är en av landets kändaste musiker, som tillbringat nästan hela sitt i strålkastarljuset.

Men trots den enorma berömmelsen och all uppmärksamhet finns det en stor del av hans liv som flugit helt under radarn. Det handlar om Bennys familj – och han doldis-son Peter.

SE FILMEN: Här återförenas ABBA på Kungliga slottet!Brand logo
SE FILMEN: Här återförenas ABBA på Kungliga slottet!

Benny Anderssons hemliga liv – som han inte pratar om

Ja, trots att nästan hela Sverige vet vem Benny är, har han sett till att hålla en del av sitt liv för sig själv: privatlivet. Det privata får vara just privat, och han fläker inte ut sig i onödan om familjen och livet utanför musiken.

Annons

Men mycket vet vi ändå. Benny har tre barn, och hans förstödde son Peter fick han redan som 17-åring ihop med Christina Grönvall. Två år senare fick de dottern Hélene.

Relationen med Christina sprack, och Benny fann kärleken i ABBA-kollegan Anni-Frid Lyngstad. De kilade stadigt i tre år som äkta makar, innan de gick skilda vägar.

Bara ett år senare träffades Benny av Amors pilar igen – och denna gång träffade de rätt. Det var Mona Nörklit som fångat Bennys hjärta, och paret sa "ja" till varandra 1981, ett år innan de välkomnade sonen Ludvig till världen. Mona och Benny är gifta än idag, och även om han är fåordig om privatlivet, har han öst lovord över sin älskade fru:

– Mona har förändrat hela mitt sätt att se på verkligheten. Hon har fått mig att se. Jag var så mycket inne i min värld, min ABBA-värld.

Benny Andersson och Mona Nörklit
Mona håller låg profil. Den senaste bilden på henne i TT:s enorma bildarkiv är daterad 2020. Karin Törnblom/TT
Annons

Benny Anderssons son Peter Grönvall träder fram i SVT

Alla i Bennys familj håller låg profil, men nu har sonen Peter Grönvall, 61, valt att träda fram i SVT. Han sysslar med musik precis som sin far, om än lite mer i bakgrunden.

ABBA-sonen har spelat i banden Peter’s Pop Squad, Sound of Music och One More Time – och i alla tre har Mello-stjärnan Nanne Grönvall funnits vid hans sida. Och faktum är att det slog gnistor mellan de två på scen, och idag är de äkta makar. Peter har också skrivit tre bidrag till hustrun Nanne till Melodifestivalen!

Annons
Nanne och Peter Grönvall,Premiär på Hamburger Börs för Nanne the best - The music of Tina Turner,Stockholm 20240209Foto: Karin Törnblom / TT / Kod: 2377 Karin Törnblom/TT

Paret jobbar ihop än idag, och Peter brukar stå på scen med Nanne och spela keyboard. Men i övrigt flyger han för det mesta under radarn – tills nu.

På fredag väljer han nämligen att ta sig ann en mer framträdande roll, och tävla med Nanne i SVT:s Doobidoo! Här kan vi räkna med att få se en helt ny sida av Peter – som sällan spexar och visar sig framför kameran.

Och visst blir det redan nu så påtagligt – han är en riktig avbild av sin far:

De tävlanden i Doobidoo avsnitt 6 2024
Foto: Skärmdump/Instagram

Foto: TT

Annons