Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

ABBA-Björns sorgliga besked om relationen – träffas inte längre: "Ledsamt"

07 sep, 2024, 19:00
Hela världen har följt relationen – men nu kommer Björn Ulvaeus med ett dystert besked.
Annons

Det finns få personer som satt Sverige på kartan på samma vis som gänget bakom ABBA. Benny Andersson, Björn Ulvaeus, Agnetha Fältskog och Anni-Frid Lyngstad har fått hela världen att dansa till deras odödliga hits.

Men säg den lycka som varar för alltid. Nu talar Björn Ulvaeus ut om ABBA:s framtid – och det är ett tungt besked han har att komma med.

SE FILMEN: Här återförenas ABBA på Kungliga slottet!Brand logo
SE FILMEN: Här återförenas ABBA på Kungliga slottet!

ABBA återförenades – och sedan blev det tyst

Det var 2021 som ABBA kom med det lyckliga beskedet – efter många långa år av tystnad. De släppte ett nytt album för första gången på 40 år, Voyage, och lanserade senare en show med samma namn utanför London.

Annons

Det är dock inte de riktiga Abborna som står på scen, utan hologram. Ja, det är fortfarande inte ofta vi ser gänget återförenat – trots återuppståndelsen. Inte ens under Eurovision-finalen som hölls i Sverige, 50 år efter att ABBA vann med Waterloo, valde de att dyka upp.

Björn Ulvaeus sorgliga besked om ABBA – kommer inte återförenas igen

Men i slutet av maj fick vi oss en efterlängtad ABBA-återförening. De bjöd in till slottet för att ta emot Vasaorden av kungen, och kungen tackar man ju inte nej till!

Annons

ABBA-fans samlades utanför slottet för att vara med under den historiska stunden, och visst var det känslosamt att se kvartetten ihop igen.

Björn Ulvaeus, Anni-Frid Lyngstad, Agnetha Fältskog och Benny Andersson
Vilken lycka det var att se Abborna på slottet!Magnus Sandberg / TT

Men den som trodde ABBA fick blodad tand av framträdandet riskerar nu att bli besviken. Björn Ulvaeus gästade i dagarna talkshowen Lose Women, och gav ett dystert besked om ABBA-stjärnornas relation och framtid.

Han får frågan om vi kommer få se kvaretten som ABBA igen.

– Jag vet inte, men jag tror inte det.

Orden får programledarna att hoppa till:

Annons

– Det var ledsamt...varför?

– Tja, vi träffar inte varandra så ofta. Det var nyligen ett speciellt tillfälle i Stockholm, när vi fick ordnar av kungen, och då träffades vi innan det.

– Tror du det var sista gången?, frågar programledaren.

– Jag satt bredvid Frida när vi kallades upp till kungen och drottningen, och hon sa till mig att ”Det känns lite som att det här är sista gången…” Ja, offentligt, svarar Björn Ulvaeus.

Foto: TT

Annons