Populärt: NYTT! Korsord Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Arja Saijonmaa om svåra tiden med exet: “Det var tufft”

26 okt, 2024, 09:00
author Alice Lövholm
Alice Lövholm
TT.
Så mycket bättre aktuella Arja Saijonmaa öppnar upp om tuffa tiden med regissören Lasse Egler.
Annons
Känslosamma tårkaoset i ”Så mycket bättre” – tvingas lämnaBrand logo
Känslosamma tårkaoset i ”Så mycket bättre” – tvingas lämna

Arja Saijonmaa, 79, är en av deltagarna i årets upplaga av TV4-programmet Så mycket bättre och har redan hunnit bjuda på storslagna framträdanden.

Som berömd artist har du alltid omvärldens ögon på dig och ibland kan det bli för mycket även för den mest erfarna.

I en ny intervju med tidningen Femina öppnar Arja upp sig om livet som artist. Och pressen hon utsattes för av veckotidningarna när hon levde tillsammans med regissören Lasse Egler.

Arja Saijonmaa om pressen från veckotidningarna

Arja är kvinnan bakom låtar som Högt över havet och Jag vill tacka livet.

Hennes storslagna karriär gör henne till en självklar deltagare i årets säsong av Så mycket bättre. Programmet där artister tolkar varandra och delar med sig av sina erfarenheter av musikbranchen och livet.

Annons

I en intervju med Femina tittar Arja tillbaka på livet som artist som tagit henne till flera av världens kanter och hörn.

Arja Saijonmaa är en av deltagarna i årets Så mycket bättre. Foto: Jessica Gow

– Jag har ett stort nätverk efter alla resor i olika världsdelar och har goda vänner och min familj i Finland. Min syster är där och hennes son Antti som är min son också. Han är gift och två underbara barn som jag älskar, säger Arja i intervjun.

Arja har tidigare berättat hur hennes mamma lärde henne att bli självständig. Hennes mammas stora önskan var att Arja inte skulle fastna vid spisen som många kvinnor i hennes generation gjort.

Arja fick aldrig några egna barn och öppnar upp sig om pressen hon upplevde när hon som kvinnlig artist valde att inte bli mamma.

"Det var tufft"

I 15 år var Arja i ett förhållande med regissören Lasse Egler – ett förhållande som kantades av veckotidningarnas frågor om barn.

– Det var tufft med Lasse Egler som jag var ihop med i 15 år. Varannan vecka ringde de från veckotidningarna och frågade ”ska inte ni ha barn snart?” Det kändes som att jag utmålades som en kallblodig yrkeskarriärist, säger hon.

Arja hoppas att kvinnliga artister behandlas annorlunda idag.

– Pressen från massmedia kunde vara tuff för kvinnor som inte hade barn då. Förhoppningsvis är det bättre i dag, säger Arja.

Foto: TT.

Annons