Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Benjamin Ingrosso om obehagliga händelsen – tappade talförmågan: "Bröt ihop totalt"

18 aug, 2024, 06:00
author Vendela Lönnqvist
Vendela Lönnqvist
TT
Benjamin Ingrosso om musiken, kärleken till sin mamma Pernilla och den berömda väggen.
Annons
Dåliga stämningen efter orden – Bianca Ingrosso: ”Men snälla”Brand logo
Dåliga stämningen efter orden – Bianca Ingrosso: ”Men snälla”

Han är en av Sveriges starkast lysande stjärnor just nu.

Benjamin Ingrosso har bara hunnit fylla 26 år men har redan kommit att bli en internationell artist och enormt hyllad på hemmaplan med flera priser.

Nyligen gjorde han sin största show hittills på Stadion i Stockholm inför 30 000 personer – en barndomsdröm i uppfyllelse, enligt honom själv.

Benjamin Ingrosso om kraven på sig själv

Mer mer än så har han kvar att ge, antingen på grund av eller tack vare sin prestationsångest och höga krav på sig själv.

– Jag är extremt hård mot mig själv. Jag vill konstant bli bättre och bättre, säger han i en intervju med Hemmets Journal och fortsätter:

– Jag har längtat efter att möta min publik igen. Även om jag är den samma på scen så har jag ju olika personas och uttryck beroende vilka låtar jag väljer att göra. Min förhoppning är att man ska få se ännu fler sidor av mig, en mer trygg performer som också kan bjuda mer på sig själv.

Benjamin Ingrosso om stressen: "Tappade talförmågan"

Musiken har alltid varit hans största inspiration och drivande faktor i livet. Omkring honom är det aldrig tyst och fingrarna går i ett även om han inte sitter vid pianot.

Annons

– Det är aldrig tyst i mitt huvud. Sitter jag och åker bil och tittar ut så hör jag musik och det är inte från radion.

Men det ständiga sökandet, jakten på inspiration och att varje dag överträffa sig själv blev för några år sedan sig påmint. Då var han nära på att krascha in i den berömda väggen.

– Jag kommer ihåg att jag tappade talförmågan. Det var superläskigt, jag kunde inte förklara vad det var jag ville eller varför jag var stressad, orden kom liksom inte fram. Sedan drabbades jag av hemsk hjärtklappning och bröt ihop totalt, säger Benjamin.

Benjamin Ingrosso om stödet från Pernilla Wahlgren

Återhämtningen fick han hemma hos mamma Pernilla Wahlgren. I två och en halv vecka låg han utslagen på hennes soffa och det snabba tillfrisknandet tackar han Pernilla för.

– Hade jag inte åkt hem till henne just då hade det säkert tagit längre tid att bli frisk. Hon var ett fantastiskt stöd för mig under den tiden.

Annons

På många sätt kan man säga att Pernilla är den som givit Benjamin både passionen för musiken och den hårda arbetsmoralen.

– Hon är den mest hårt arbetande människa jag känner. Ändå har jag aldrig hört henne klaga. Och senast igår kväll låg vi hemma på hennes golv och garvade så mycket att det än idag värker i magen. Att skratta så med sin mamma är så himla häftigt. Och trots att hon sett mig så mycket på scen så fortsätter hon ändå sitta där i publiken. Mamma har aldrig pushat mig till något. Hon har snarare alltid låtit mig göra min grej, säger han till Hemmets Journal.

Annons