Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Bilderna i TV4 fick upprörda tittare att stänga av tv:n: "Obehagligt att se"

18 okt, 2024, 05:30
Robinson är tillbaka i rutan. Och redan nu är tittarna arga över vad de tvingats se.
Annons

Det tuffa tävlingsprogrammet Robinson är tillbaka på TV4, och säsongen han knappt börja innan deltagarnas gränser testades rejält.

Ja, programledaren Petra Malm konstaterade inför premiären att det var en extra tuff säsong – och tittarna är benägna att hålla med.

Redan efter första avsnittet strömmade reaktionerna in från ilskna tv-tittare, som menar att man gick för långt.

Petra Malms ilska mitt i jättebråket: ”Tyst!”Brand logo
Petra Malms ilska mitt i jättebråket: ”Tyst!”

Tävlingen i Robinson får tittarna att stänga av tv:n

Det var redan i premiäravsnittet som deltagarna skickades ut till havs, där varje lag sattes i varsin bur. Burarna sänktes sedan ner i vattnet mer och mer, och deltagarna får allt svårare att andas vid ytan – inte minst när vågorna sköljer över dem.

– Det är en sån fruktansvärd panikkänsla som går igenom hela, hela kroppen, säger deltagaren Amanda i en synk i programmet.

Annons

– Det tar inte lång tid innan jag får kallsup efter kallsup, och jag bara hostar och hostar. Pulsen går upp till max, och det enda jag kan göra för att få ner den är att andas – men det är den enda som Petra inte tillåter mig att göra.

Ja, det var dramatiska tv-bilder och en rejäl prövning redan när deltagarna anlände till ön. Och tävlingen har rört upp rejält med känslor i TV4:s kommentarsfält – vissa säger till och med att de var tvungna att stänga av programmet för det blev så obehagligt att se:

Idiotisk tävling…..Att framkalla känslan av att drunkna 😣

Första gången jag inte ville titta på en tävling,fruktansvärt jobbigt att se på 🥲

Hemskt, satt och fick panikångest!

Fruktansvärd tävling, var nästan obehagligt att se. Det är en hemsk känsla att bli skendränkt, och säkert liknande under säkrare förhållanden som under robinson. 👎👎👎

Petra Malms ord – om tävlingen som fick tittarna att se rött

Samtliga tävlanden klarade sig helskinnade, om än omtumlade, efter vattentävlingen. Och faktum är att programledaren Petra Malm fick frågan om just detta, när hon gästade Nyhetsmorgon inför premiären:

Annons

– Det här blir ju en rivstart för dem. Och jag vet ju att de klarar av det här, och ibland är det så sorgligt att se att de inte tror på det själv. Så det här blir ju verkligen: ”kolla vad jag klarar av.” De flesta fick förhoppningsvis höjt självförtroende, förutom några få då, som vi får se ikväll varför det blev så. Men de övriga kände nog ”Oj, jag överlevde det här. Vad jag kan göra grejer.”

Petra Malm gästar Nyhetsmorgon
Petra Malm om den omtalade vattentävlingen. Foto: TV4

– Tycker du inte det är jobbigt att vara den som sätter dem i det här?, frågar programledaren.

– Samtidigt så vet jag att de växer av det här, de överlever, det är inget farligt. Det är nånting som de inte har kontroll på, så vi utmanar dem, men det är inte farligt på dem på nåt sätt.

Foto: TV4

Annons