Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Björn Ulvaeus förändrade status med Christina Sas – efter bara 2 år ihop

03 aug, 2024, 06:00
Björn Ulvaeus och Christina Sas
Två år har gått sedan Christina Sas första gången dök upp vid Björn Ulvaeus sida. Och nu förändras parets status – de går ett helt nytt liv till mötes.
Annons
ABBA-stjärnornas verkliga relation i dag!Brand logo
ABBA-stjärnornas verkliga relation i dag!

I februari 2022 meddelade Björn Ulvaeus, 79, och Lena Ulvaeus, 74, sin skilsmässa efter 41 år som gifta inför ett chockat Sverige.

I sitt gemensamma uttalande betonade Björn och Lena att de fortfarande var goda vänner, och det dröjde inte lång tid innan ABBA-ikonen hade en ny kvinna på sin arm:

Danska Christina Sas, 52.

Nu har Björn och hans nya kärlek kilat stadigt i två år och nyligen tog paret ett stort beslut som ändrar deras vardag. Här är deras förändrade status.

Björn Ulvaeus stora förändring

När Björn och Lena gick skilda vägar lät ABBA-ikonen sin ex-fru bo kvar i mångmiljonvillan på Djursholm, belägen på en egen halvö.

Det var inget dåligt boende Björn lämnade bakom sig. Villan är fördelad på 308 kvadratmeter och när den såldes i fjol gick den loss på 248 miljoner kronor, enligt Expressen.

Lena Ulvaeus villa på Djursholm
Björn Ulvaeus tidigare hem, som han i skilsmässan lät ex-frun Lena Ulvaeus behålla. Foto: TT

Och Björn sa inte bara hej då till det lyxiga huset i skilsmässan. Han bytte också ut villalivsstilen – till lägenhetslivet.

Annons

Ja, närmare bestämt flyttade Björn in på exklusiva Villagatan på Östermalm i Stockholm. Bostadsrätten, som är 252 kvadratmeter, har värderats till rungande 43,4 miljoner.

Här har Björn, Christina och deras nya hund Hansi bott och nog haft det gott. Samtidigt kan man inte förneka att Björn saknar villalivet. Det blev tydligt när Svensk Damtidning förra veckan kunde avslöja att paret lagt vantarna på exklusiva Villa Stora Astringe ute på Kungliga Djurgården.

Björn Ulvaeus och Christinas nya liv

Villan, som fram till affären ägdes av prinsessan Madeleines ex Jonas Bergström och hans fru Stephanie, låg faktiskt inte ens ute för försäljning.

Nej, Björn och Christina blev bara så pass förtjusta i hemmet att de närmade sig makarna Bergström med ett förslag – de skulle köpa villan för det dubbla som Jonas och Stephanie hade köpt den för 2019, då hemmet låg ute för drygt 30 miljoner kronor.

Så minst 60 miljoner senare var villan Björns och Christinas. Nu har de en trevåningsvilla på 285 kvadratmeter som rymmer nio rum och kök. Men det är först i höst som parets boendestatus ändras på riktigt, då ska de flytta in efter att hemmet renoverats efter deras önskemål.

Foto: TT

Annons