Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Björn Ulvaeus ger det en till chans – efter att ha gått skilda vägar: "Känns väldigt bra"

20 sep, 2024, 04:30
Björn Ulvaeus
Björn Ulvaeus lycka går inte att ta miste på – när han går tillbaka efter uppbrottet!
Annons
SE FILMEN: Här återförenas ABBA på Kungliga slottet!Brand logo
SE FILMEN: Här återförenas ABBA på Kungliga slottet!

1974 blev Björn Ulvaeus, Agnetha Fältskog, Benny Andersson och Anni-Frid Lyngstad världsberömda över en natt – och har hållit sig aktuella fram till i dag.

Ja, 2021 gjorde musikgruppen en efterlängtad comeback med albumet Voyage och hologramshowen Abba Voyage. Och vi fick även se hela kvartetten samlad i våras när de träffade kungaparet.

Och även privat har det hänt mycket, inte minst i Björns liv. 2022 skilde han sig, och samma år hittade han kärleken i Christina Sas.

Så full rulle med andra ord – och Björn har även kommit med ett lyckligt besked, där det står klart att han går tillbaka till ett koncept han en period gått skild väg från.

Björn Ulvaeus sätter ord på lyckan

ABBA har inte stått på scen och uppträtt sedan gruppen upplöstes, men däremot har de hållit flera ABBA-koncept vid liv.

Annons

Förra hösten kom ett särskilt roligt besked. Efter en lång paus med showen Mamma Mia! The Party på Tyrol på Gröna Lund i Stockholm var det dags för en comeback.

Premiären ägde rum i februari i år och stäcker sig fram till november. Och Björns lycka går inte att ta miste på:

– Mamma Mia! The Party började som ett experiment. Jag ville att gästerna skulle kliva in i en exotisk värld för en kväll, där stämningen och historien tog vid där musikalen Mamma Mia! slutade, sa Björn pressmeddelandet när det begav sig.

– Det där experimentet lyckades ju ganska bra och föreställningen har setts av över 500 000 personer i Sverige. Världspremiären ägde rum på Tyrol i januari 2016, så det känns väldigt bra att komma tillbaka hit.

Att säga att Mamma Mia! The Party varit framgångsrikt är en underdrift. Även i London har en version av showen satts upp, som nu också förlängts till 2025 på grund av den stora efterfrågan.

Annons

En musikupplevelse som Björn själv nu också puffar för. I ett nytt videoinlägg på Instagram säger han:

– Mamma Mia The Party är garanterat att vara en oförglömig kväll av middag och dans, och någonstans i publiken kan du vara!

Björn Ulvaeus dystra besked om ABBA

Så efter en tids uppbrott är showen tillbaka på Tyrol, och fortsätter samla publik i London. Men chansen att få se ABBA som grupp igen är låg.

Den frågan fick nämligen Björn nyligen när han gästade talkshowen Lose Women där han kom med ett dyster besked:

– Jag vet inte, men jag tror inte det.

Lyckligtvis lever ju ABBA kvar på andra sätt – och deras musikskatt kommer alltid finnas kvar.

Foto: TT

Annons