Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Bröllopslycka för Björn Ulvaeus – har gift sig med Christina Sas!

22 sep, 2024, 10:19
author Vendela Lönnqvist
Vendela Lönnqvist
TT
Bröllopsklockorna har ringt för Abba-stjärnan Björn Ulvaeus!
Annons
Så firar ABBA-stjärnorna efter historiska ceremonin på slottet: ”Inte tillsammans”Brand logo
Så firar ABBA-stjärnorna efter historiska ceremonin på slottet: ”Inte tillsammans”

Den 21 september var en lyckans dag för Björn Ulvaeus och hans kärlek Christina Sas.

”I dag den 21:a september 2024 så gifte sig Björn Ulvaeus med Christina Sas från Herning i Danmark. De träffades i Nürnberg 2021 i samband med releasen av Abbas album 'Voyage' och började dejta på våren 2022", går det att läsa.

Björn Ulvaeus har gift sig

Bröllopet ägde rum i Köpenhamn och vittnade gjorde vänner och familj. Det hela gjordes till tonerna av inga mindre än Sandi Toksvig, Anne Linnet och Kaya Brüel – vilket gjorde kvällen "extra speciell", menar det nygifta paret.

Abbas manager Görel Hanser bekräftar i en intervju med Aftonbladet att de de facto är gifta och lyckliga.

Bröllopet ägde rum två år efter Björns skilsmässa med ex-frun Lena Ulvaeus. Det forna paret hade då varit tillsammans i 41 år. Vid tidpunkten för det trista beskedet meddelade de att de fortsatt är vänner och att deras huvudsakliga fokus kommer ligga på barn och barnbarn.

Vem är Christina Sas?

Christina Sas syntes för första gången vid Björn sida under premiären av "Pippi på Cirkus", som Björn hade producerat.

Hon arbetar som produktchef på Universal Music Group och i en intervju med Dagens Nyheter berättar Björn om kärleken till sin numera fru:

– Vi blev verkligen blixtkära. Så konstigt att man är ungkarl i en vecka och sedan trillar dit direkt. Men det måste ju ha varit rätt eftersom vi fortfarande är lyckligt gifta efter så många år.

Annons