Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Camilla Läckbergs oväntade besked om prinsessan Sofia: “Hade några fördomar”

28 aug, 2024, 18:00
author Alice Lövholm
Alice Lövholm
Camilla Läckberg.
Foto: TT.
Camilla Läckberg avslöjar detaljer från mötet med prinsessa Sofia – så var hon.
Annons
Camilla Läckberg avslöjar hemliga föräldratipset: ”Allra bästa”Brand logo
Camilla Läckberg avslöjar hemliga föräldratipset: ”Allra bästa”

Camilla Läckberg, 49, är författaren som fick sitt stora genombrott med romanen "Isprinsessan" 2003. Sedan har karriären gått spikrakt upp.

Nu blir hennes barnböcker om "Super-Charlie" film.

Svensk Damtidning fick en pratstund med Camilla som kunde dela med sig av mötet med kungligheterna och hennes tankar om prinsessan Sofia.

Nu blir hennes böcker film

När Svensk Damtidning möter Camilla är hon på plats på Filmhuset i Stockholm för att prata om den kommande biofilmen "Super-Charlie". Där hennes karaktär – den lilla superhjälten Charlie ska få nytt liv på filmduken.

Böckerna om Charlie bygger på Camillas egna erfarenheter av syskonrelationer och hon berättar att hon ser fram emot att biopubliken ska få ta del av filmen i jul.

Annons

– Jag hoppas att publiken ska skratta, både stora och små. Det finns en hel del godbitar för vuxna där också. Jag hoppas att de ska känna att det är ett riktigt fartfyllt äventyr, berättar Camilla.

Det är en utvilad Camilla som har återgått till arbetet efter sommarens semester med familjen. En semester som mestadels bestod av lugna kvällar på landet men också ett stopp på Dansbandsveckan i Malung.

Camilla Läckberg.
Nu blir Camillas barnböcker om "Super-Charlie" film med biopremiär under julen 2024. Foto: Anders Wiklund/TT

– Sommaren har varit väldigt lugn och skön. Vi har varit på landet i Tyresö hela sommaren, förutom en liten tur med husbilen till Dansbandsveckan. Det var väldigt, väldigt roligt. Men annars har vi mest lullat runt i foppatofflor på landet, säger Camilla.

Camilla har många strängar på sin lyra – men förvånade nog många när hon gick upp på scen för att sjunga en låt tillsammans med bandet Sannex.

Annons

– När jag fick frågan var det med väldigt skräckblandad förtjusning. Jag tycker att det är roligt att sjunga och uppträda, men jag är samtidigt fullkomligt livrädd och har dödsångest innan jag ska upp på scen. Men adrenalinkicken är värt det och publiken var jättefin!, berättar Camilla.

Hon har även provat på skådespelaryrket och hoppade själv in som statist i hennes tv-serie "Strandhotellet". När Camilla får frågan vem hon helst av allt hade velat porträttera i den svenska kungafamiljen kan hon även berätta om hennes personliga möte med dem.

Mötet med kungligheterna: "Hade några fördomar"

– Oj, vem skulle jag välja då? Jag skulle nog välja prinsessan Sofia. Jag kan lite identifiera mig med henne i det här att komma från landet, verkligen. Jag har varit på hennes hemort, så jag vet hur litet det är, och sen kliva in i ett helt nytt sammanhang. Så jag tror jag skulle kunna identifiera mig mycket med henne i den rollen, svarar Camilla när hon får frågan vem hon helst hade velat porträttera i den svenska kungafamiljen.

Camilla kan avslöja att hon träffat både prinsessan Sofia och prins Carl-Philip hos gemensamma vänner – flera gånger!

– Ja, jag har faktiskt träffat Carl-Philip och Sofia privat flera gånger. Jag har hälsat på Victoria några gånger i officiella sammanhang, men Carl-Philip och Sofia har jag träffat hos gemensamma vänner, berättar Camilla.

Camilla får frågan om de var så som hon hade tänkt att de skulle vara.

– Carl-Philip och Sofia är verkligen otroligt trevliga och jordnära... Jag vet inte om jag hade några fördomar, men jag blev väldigt, väldigt positivt överraskad. De är fantastiska!

Foto: TT.

Annons