Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Christer Sjögrens kärleksavslöjande: "Ett rejält uppehåll"

06 aug, 2024, 14:00
author Albin Bramstedt
Albin Bramstedt
Christer Sjögren.
Christer Sjögren är aktuell för Allsång på Skansen. LORENTZ-ALLARD ROBIN/Aftonbladet, Karin Törnblom
Artisten berättar nu om kärleken – inför Allsång på Skansen.
Annons
TV: Christer Sjögren om äktenskapskrisen med hustrun BirgittaBrand logo
TV: Christer Sjögren om äktenskapskrisen med hustrun Birgitta

Christer Sjögren är en av Sveriges mest framstående dansbandsprofiler. Tillsammans med gruppen Vikingarna, som varit aktiv sedan 50-talet, har han i decennier levererat kramgoa låtar till det svenska folket.

"Till mitt eget Blue Hawaii", "Leende guldbruna ögon" och "Djingis Khan" är kanske gruppens mest kända låtar, och har genom åren blivit svenska klassiker.

Men Christer Sjögren har haft en diger solokarriär också. Vikingarna tog en lång paus mellan 2004 och 2016. Under tiden uppträdde Christer ensam.

Annons

Just nu är han aktuell för att sjunga i Allsång på Skansen, men nyligen berättade han om återföreningen av bandet – och kärleken till dansbandsveckan i Malung.

"Åren har betytt väldigt mycket"

Det är nämligen i en intervju med tidningen Dansbandsnytt som Christer får frågor gällande bandet. Vikingarna var trots allt isär i tolv år.

– Vi hade ju ett rejält uppehåll och ingen av oss trodde att vi skulle komma tillbaka i Vikingarna, men av olika anledningar så blev det ju så. Och vi känner att de här åren har betytt väldigt mycket för oss. Jag kan faktiskt inte säga att det känns vemodigt nu… men vi är glada över att vi fick ”en sväng till”, säger sångaren.

Christer Sjögren.
Artisten berättar om den långa karriären. Karin Törnblom/TT

Han kommer in på att åldern spelade roll i beslutet, men också om kärleken till den lilla orten i Dalarna.

Annons

– Sen är jag ju realist. Vi är ju pensionärer nu och det går inte att hålla på hur länge som helst, så det är väl bra med ett avslut här i Malung som ju är dansmusikens Mecka.

Spelningen i malung var Vikingarnas sista och Christer tittar tillbaka på en lång karriär med dansbandet. Men en återförening verkar inte vara på tapeten, om man ska tro 74-åringen.

– Man ska aldrig säga aldrig, men då får det dyka upp något ytterst speciellt tillfälle i så fall tycker jag.

Har varit med i Allsång på Skansen tidigare

Christer Sjögren har tidigare varit med i Allsång på Skansen. Senast var det 2021 när han bejublat uppträdde bredvid dåvarande programledare Sanna Nielsen.

Sanna Nielsen och Christer Sjögren.
2021 stod Christer Sjögren på scen med Sanna Nielsen. Karin Törnblom/TT

Det väntas komma mycket publik ikväll, så höga applåder och stående ovationer är att förvänta när dansbandslegenden kliver på scenen.

Annons

Det återstår att se om han uppträder med "Pärleporten", "Jag har hört om en stad" eller någon annan hit. Att se honom och Pernilla Wahlgren uppträda ihop ska bli en ynnest.

Foto: LORENTZ-ALLARD ROBIN/Aftonbladet, Karin Törnblom/TT

Annons