Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Christina Schollin, 86, träder fram med ansträngda ekonomin – är svårt att ta in

28 aug, 2024, 11:00
Pernilla Wahlgren och Christina Schollin
Christina Schollin har jobbat hårt i sin karriär och tillhör också en av Sveriges kändaste familjer. Ändå kan hon berätta om en lite dyster ekonomisk situation.
Annons
Christina Schollins vägran efter händelserna på scen: ”Nej tack!”Brand logo
Christina Schollins vägran efter händelserna på scen: ”Nej tack!”

Christina Schollin, 86, har en lång och imponerande karriär i bagaget. Redan 1956 gjorde hon filmdebut och på 60-talet var hon ett av svenskt films mest publikdragande namn.

Sedan dess har vi sett Christina i en rad filmer och tv-sammanhang, och numera är hon ett regelbundet inslag i dottern Pernilla Wahlgrens program, Wahlgrens värld.

Men att ha jobbat som frilansare större delen av sitt liv, som Christina har, kommer med sina utmaningar. Det har hon själv öppnat upp om – och även svarat på hur hennes pension ser ut.

Annons

Christina Schollins ord om sin pension

I dag lever Christina ett fridfullt liv på Norra Lagnö på Värmdö i samma röda hus där hennes barn växte upp.

Till Hemmets journal har Christina sagt att hon vill att huset ska fortsätta finnas kvar inom familjen. Samtidigt har det ibland varit tufft att ha ansvar för ett helt hus, med allt vad det innebär:

– Det är ett stort hus som kräver en hel del renoveringar och så har vi samtidigt försörjt fyra barn. Det där kräver en massa omsorg och pengar.

Och Christina räds inte från att prata öppet om just sin ekonomi. Det gör hon även när hon gästar SVT-programmet Cyklopernas land – och berättar om sin pension.

– Den är… Vad heter det? Statens kaka är knapp men säker.

Christina Schollins "månadslön"

Så enligt Christina är hennes pension "knapp", vilket nästan kan vara svårt att ta in utifrån hur hårt hon jobbat på scen och på filmduken. Men en kartläggning från Hänt visar att det ändå inte tycks gå någon nöd på 86-åringen.

Annons

Där framgår det att hon under 2022 kunde ta ut 140 000 kronor i månaden, och hade en fastställd förvärvsinkomst på strax över 1,7 miljoner kronor.

Huset hon bor i är också värderat till 14 miljoner kronor, enligt bostadssajten Booli.

Christina Schollin sitter på bryggan vid sitt hus
Christina Schollin vid sitt älskade hus. Foto: Karin Törnblom/TT

Foto: Instagram/christinaschollin, TT

Annons