Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

David Batra flyttar ut – bekräftar sorgen med frun mitt i stormiga tiden

16 okt, 2024, 19:30
Här är makarnas beslut i relationen.
Annons

Anna Kinberg Batra och David Batra har varit gifta sedan 2002, och är just nu ett av landets mest omskrivna par.

I alla fall den ena parten – Anna. Det har stormat rejält kring den tidigare landshövdingen, och nu bryter hon själv tystnaden om flytten i familjen.

Här är Sveriges 8 rikaste kvinnor – hela listanBrand logo
Här är Sveriges 8 rikaste kvinnor – hela listan

Anna Kinberg Batra och David Batra flyttar

I fjol klev Anna Kinberg Batra in i rollen som Stockholms landshövding – ett förtroende som sträcker sig över sex år.

Hon flyttade in i 300 kvadratmeter stora Tessinska palatset ihop med maken David och barnen, blev granne med kungen, och bjöd in till kvarterets flådigaste gåsamiddag.

Annons
Tessinska palatset, residens för landshövdingen i Stockholms län
Tessinska palatset i Gamla stan. Fredrik Sandberg/TT
Anna Kinberg Batra i Tessinska palatset
Anna Kinberg Batra visade upp sin nya innergård. Christine Olsson/TT

Men efter bara ett år i tjänsten fick hon sparken. Det uppdagades att Anna Kinberg Batra anställd vänner till olika poster, som inte hade utannonserats på korrekt vis. Hon blev starkt ifrågasatt, och det sattes hård press på statsministern att agera.

Annons

Därefter granskades Kinberg Batra av Justitieombudsmannen, som riktade skarp kritik mot landshövdingens agerande. Till följd av uttalandet lät regeringen meddela att man inte längre har förtroende för henne, och hon fick sparken.

Anna Kinberg Batra bekräftar – maken David flyttar

Tessinska palatset är landshövdingens residens, och när man lämnar ämbetet flyttar man också ut. För familjen som planerat att bo där de kommande fem åren blir det en flytt i förtid.

Annons

En ofrivillig flytt är givetvis omskakande, inte minst med tanke på den rådande stormen kring Kinberg Batra. David har dock hållit humöret uppe, och skojade om det hela när han delade ut pris i Barncancergalan – det svenska humorpriset.

– Ärligt talat, jag har haft det lite stressigt sista dagarna och letat lägenhet faktiskt. Det är lite körigt där hemma. Det är bråttom att flytta.

Nu kommenterar även hustrun Anna den plötsliga flytten, i ett inlägg på Instagram.

– Torsdag 3 oktober lämnade jag in passerkortet till Länsstyrelsen i Stockholm, efter att ha avgått som landshövding. Nu närmast kommer jag arbeta som generaldirektör i regeringskansliet, flytta med familjen och avstå från offentliga kommentarer i övrigt.

Foto: TT

Annons