Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

David Batras sorg efter stormiga tiden med frun: "Abrupt slut"

21 okt, 2024, 15:00
David Batra tvingas ställa om. Här är beskedet om framtiden.
Annons

Det är nog ingen som undgått att makarna Kinberg Batra varit i stormens öga på sistone. Anna Kinberg Batra har tapetserat löpsedlarna efter att hon sparkats som Stockholms läns landshövding – vilket lett till att familjen tvingats flytta ut ur Tessinska palatset fem år i förtid.

Nu kommenterar David Batra det sorgliga beskedet – och berättar om framtidsplanen.

Beslutat om en märkbar förändring för SVT-profilen Farah Abadi.
David Batra om hemliga spelet bakom kulisserna med SVT: ”Blev orolig”Brand logo
David Batra om hemliga spelet bakom kulisserna med SVT: ”Blev orolig”

David Batra tvingas flytta ut ur lyxiga huset – vännens sorg

Att Anna Kinberg Batra sparkats från sin tjänst som landshövding påverkar såklart hela familjen. Inte minst då ämbetet innebär att man flyttar in till pampiga Tessinska palatset i Gamla stan, och får bo där i samtliga sex år som man är landshövding.

Nu när hon petas – stundar också en flytt. Vännen Pernilla Wahlgren kände med Anna, som ju faktiskt var hennes vigselförrättare i Marbella:

Annons

– Sen tror jag säkert att det är jättejobbigt och en sorg, de har ju precis flyttat in i Tessinska palatset och skulle bo där i sex år. Och så har de väl hyrt ut sitt eget boende och allt, så det är en omställning, sa hon i sin egen podcast.

Prins Oscar, prins Daniel, landshövding i Stockholms län Anna Kinberg Batra och make David Batra i publiken när Stockholm stad arrangerar en jubileumskonsert på Norrbro under lördagen i samband med kung Carl XVI Gustafs 50-årsjubileum på tronen
David Batras nya liv som first lady har inneburit en hel del kungliga möten. Jonas Ekströmer/TT

David Batra om stormiga tiden med frun – tagit slut

För David Batra blev krisen ett faktum – inte nog med att han stöttade sin hustru genom den tuffa tiden, han hade ett helt program på gång som handlar om just Annas nya jobb som landshövding.

– När min fru blev Landshövding förra våren och vi flyttade in i Tessinska palatset bestämde jag mig istället för att försöka bli världens bästa medföljande, skriver Batra om SVT-programmet First Lady.

Annons

Vad man inte hade räknat med, var att Anna Kinberg Batra skulle få sparken efter bara ett år. Frågorna kring det program som spelades in var många – vad skulle hända nu?

Men för David fanns inget annat val än att också skildra den stormiga våren. På Instagram berättar han mer om den stundande premiären:

– Det blir det mest personliga jag gjort i TV-rutan och hela projektet visade sig bli mitt livs utmaning. Inte minst när min fru hamnade i ett mediedrev och tillvaron i Tessinska palatset fick ett abrupt slut.

First Lady har premiär den 22:a oktober på SVT.

Foto: TT

Annons