Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

SVT:s beslut för Farah Abadi efter skandalen i radio – träder i kraft direkt

21 okt, 2024, 09:00
Beslutat om en märkbar förändring för SVT-profilen Farah Abadi.
Annons

Programledaren Farah Abadi prydde löpsedlarna när hon i direktsänd radio kastade ut journalisten Henrik Brandão Jönsson ur sin studio.

Skandalen gjorde stort avtryck – och nu kommer SVT med ett nytt besked om Farahs framtid på kanalen.

5 skandaler i "På spåret"!Brand logo
5 skandaler i "På spåret"!

Farah Abadi hyllas efter bråket i direktsänd radio

Sändningen av Söndag i P4 med Farah Abadi började som vilken radiosändning som helst. Hon hade med sig två gäster i studion, journalisten Henrik Brandão Jönsson och kocken Jennie Walldén.

Annons

Panelen skulle lösa en lyssnarfråga, där lyssnaren beklagade sig över sitt sexliv med sin pojkvän. Då tipsar Brandão Jönsson om att killen kan åka till Köpenhamn och köpa sex.

Ett tips som skapar rabalder i studion, och Farah Abadi och Jennie Walldén protesterar högt. Det hela slutar med att Henrik kastas ut ur studion.

Journalisten och författaren Henrik Brandão Jönsson
Journalisten och författaren Henrik Brandão Jönsson. Tobias Röstlund / TT

Farahs agerande efter skandalen hyllades brett av lyssnare och i kolumner, och Brandão Jönsson bad om ursäkt och kallade sitt beslut för "obetänksamt, respektlöst och sunkigt uttryckt".

Annons

Ursäkten gav han i en text i Sydsvenskan där Henrik Brandão Jönsson också sa att han inte är sur på Farah, men att han hade önskat att han fått vara kvar i studion:

– Vad jag däremot tror hade blivit bättre radio var om jag hade fortsatt att argumentera för ett sexologbesök. Då hade vi kanske kunnat hjälpa paret. I stället utsattes jag för ett drev jag inte önskar min värsta fiende. Till och med en minister och två partiledare uttalade sig.

SVT:s nya beslut för Farah Abadi – pågått intensiva samtal

Nu har SVT nyheter om Farah Abadi, som kommer bara veckor efter skandalen i direktsänd radio – och de är stora!

Annons

Det står nämligen klart att hon gör comeback i På spåret, ihop med komikern och vännen Johan Glans. Det blir Farahs fjärde säsong, som nu träder i kraft när På spåret har premiär den 1 november.

Johan Glans och Farah Abadi i På spåret 2021.
Johan Glans och Farah Abadi i På spåret 2021 – nu är det fjärde gången gillt. Bo Håkansson BHÅ

Vilka som tävlar i På spåret är alltid omgärdat av ett stort hemlighetsmakeri – och många samtal bakom lyckta dörrar, för att ingenting ska läcka ut i förväg.

Foto: TT

Annons