Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

David Hellenius hårda markering – efter händelserna på Kristallen-galan

05 sep, 2024, 18:13
author Vendela Lönnqvist
Vendela Lönnqvist
TT
David Hellenius markerar vad han egentligen tycker.
Annons
Renée Nyberg om första mötet med David Hellenius: ”Går inte att förklara”Brand logo
Renée Nyberg om första mötet med David Hellenius: ”Går inte att förklara”

Han har en hel drös Kristallen-priser hemma – ja, David Hellenius är en riktig storfavorit och har faktiskt kammat hem vinsten som ”Årets manliga programledare” hela nio gånger.

Så många gånger har David Hellenius vunnit Kristallen

Första året han vann var 2010. Det var i samband med att han samma år hade premiär för sin egen talkshow ”Hellenius hörna”, ett program som snabbt klättrade upp till tittarfavorit.

I programmet bjuder han in kända gäster från olika delar av samhället, det kan vara allt ifrån politiker till skådespelare, men också kungligheter. Han har nämligen fått till en intervju med självaste prins Carl Philip en gång.

David Hellenius karriär

David fyllde 2024 hela 50 år och har en fortsatt lysande karriär inom tv-branschen. Redan 2012 fick han äran att sommarprata i P1, där han berättade om det bästa och värsta som hänt honom i livet.

Annons

Han har på senare år varit programledare i det mycket uppskattade musikprogrammet Masked Singer, där bland andra Måns Zelmerlöw och Pernilla Wahlgren sitter i juryn.

David Hellenius markering mot Kristallen-galan

Han har, förutom att kamma hem priser, även programlett Kristallen.

Men i år verkar han inte ha någon annan roll än gäst. David är nämligen varken programledare eller nominerad.

Och när Svensk Damtidning var på plats inför galan var det en diskret David som till och med struntade i att gå på röda mattan – kanske en markering med tanke på att det är första gången han inte är en av de nominerade?

Annons