Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Doktor Mikael blir hetsig i direktsändning efter programledarens fråga – Soraya helt paff

16 okt, 2024, 08:00
Soraya Lavasani och Mikael Sandström
Programledarens fråga får Mikael Sandström att sätta ner foten ordentligt. Här är hans ord i direktsändning.
Annons
Maria Forsblom bekräftar – lämnar Nyhetsmorgon mitt i säsongenBrand logo
Maria Forsblom bekräftar – lämnar Nyhetsmorgon mitt i säsongen

Över tio år har gått sedan Mikael "Soldoktorn" Sandström satte sin fot i Nyhetsmorgon första gången. Och det skulle visa sig vara början på ett långt samarbete.

Ja, i dag har Mikael ett återkommande segment där han diskuterar hälsa och svarar på tittarnas frågor, och det får vi även se i klippet som Nyhetsmorgon nu publicerat.

Och det är en passionerad Mikael i studion. Ja, efter att programledaren ställt sin fråga kommer han igång ordentligt – och sätter också ner foten.

Programledarens fråga i Nyhetsmorgon

Mikael har över 36 års erfarenhet som narkos- och akutlärare och en del av kunskapen han sitter på sprider han alltså till Nyhetsmorgons tittare.

Och Mikael har som sagt gjort många framträdanden i det populära programmet, något som Nyhetsmorgon också puffar för på sin hemsida där även äldre klipp ibland läggs upp.

Annons

Så är fallet nu när Nyhetsmorgon visar upp en aktuell fråga med en video från 2018 – hur man egentligen ska undvika smittspridning i förkylningstider.

Det är Soraya Lavasani och Jesper Börjesson som påar Mikaels segment och ställer frågan som får läkaren att bli riktigt passionerad:

Hur tvättar man händerna för att inte sprida bakterier vidare?

Ord som gör Mikael uppeldad, och han sätter också ner foten mot den metod han ofta ser folk använda.

Doktor Mikael säger till på skarpen

Ja, först visar Mikael fel väg att gå - om man vill minska spridning av bakterier det vill säga - vilket är en snabb historia där Mikael bara hastigt tvättar händerna med lite tvål.

Sedan är det dags att visa handtvättningen han förespråkar, som är betydligt mer avancerad:

Annons

– Då tvättar man mellan fingrarna, det är viktigt att man kommer emellan här, man tvättar tummarna ordentligt, och ovansidan ordentligt. Så gör jag det här två gånger och håller på i ungefär 30 sekunder, och sen sköljer jag av, säger Mikael i klippet.

– Sen torkar jag mig noga så att händerna är hyfsat torra.

Mikael Sandström tvättar händerna i Nyhetsmorgon
Mikael Sandström är väldigt passionerad när han diskuterar handtvättning – och sätter ner foten mot den metod han ofta ser folk använda. Foto: Skärmdump TV4

Ja, uppenbart är det här är en fråga som Mikael brinner för. Och varför kan man förstå när Jesper Börjesson frågar hur effektiv metoden egentligen är för att bli av med baciller:

– Jag tror man begränsar smittan med över 90 procent.

Ett besked som uppenbart lämnar Soraya och Jesper paffa:

– Oj!, utbrister de båda med förvånade miner.

Foto: Skärmdump TV4

Annons