Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Lotta Engberg utkörd ur hemmet av doktor Mikael

21 sep, 2024, 07:00
author Alice Lövholm
Alice Lövholm
Lotta Engberg.
Foto: TT.
Lotta Engbergs lämnade hemmet på Mikael "Soldoktorn" Sandströms begäran – berättar om beslutet.
Annons
Så mycket pengar tjänar Lotta Engberg!Brand logo
Så mycket pengar tjänar Lotta Engberg!

Lotta Engberg och Mikael Sandström fann kärleken tillsammans för fyra år sedan. Kärlekshistorien tog sin början i kvällspressen när Lotta berättade för Aftonbladet att hon kunde tänka sig att gå på en dejt med Mikael.

Sagt och gjort – de träffades och har sedan dess varit ett par.

I en intervju med Svensk Damtidning delar Lotta med sig av hur sommaren varit. En vecka sticker ut – hon blev nämligen ombedd att lämna hemmet.

Lämnade huset på Mikaels begäran

Det är en livsglad Lotta som kan berätta om hennes första lediga sommar på väldigt många år. Sommartiden utgör annars en väldigt hektisk period för Lotta som varit programledare för Lotta på Liseberg i nästan 20 år.

– Det har jag verkligen! Jag har upplevt det som att det har varit sol varje dag, även om det såklart inte har varit det. Jag har gjort så mycket roliga saker, min äldsta dotter Malin har gift sig, jag och Mikael har varit på tre andra bröllop, vi har spelat mycket golf, målat om sommarstugan och mycket mer, berättar Lotta.

Lotta Engberg.
Lotta Engberg och Mikael Sandström har varit ett par i fyra år och har i sommar spenderat både tid med och ifrån varandra. Foto: Jari Kantola/TT

Lotta har tillmestadels spenderat sommaren i Sverige förutom en vecka då Mikael bad om att ha huset för sig själv.

Annons

– Då gjorde jag en utlandsresa tillsammans med en kompis, eftersom Mikael skriver på sin andra bok och behövde vara ostörd. Han har lite svårt att koncentrera sig när jag är i närheten. Det gav frukt åt alla håll. Han kom långt med boken, och jag blev för första gången brunare än Mikael, ha ha.

"Haft mer tid än vanligt"

När Lotta och Mikael inte var ifrån varandra njöt de av ledigheten tillsammans. Hon får frågan om de har gjort något extra romantiskt tillsammans.

– Inget extra romantiskt, jag tycker det är romantiskt mest hela tiden. Men visst har vi haft mer tid än vanligt att bara njuta av livet tillsammans, säger Lotta.

Lotta kan även berätta om hösten och vinterns kommande turné. För andra året i rad gör hon en julturné tillsammans med vännen och artistkollegan Elisabeth "Bettan" Andreassen.

– Det var Bettan som sa ”Ska vi inte hitta på nånting ihop”, och så blev det en julturné förra året. Det gav mig en sån musikalisk kick som jag inte har fått på hur många år som helst. Så därför bestämde vi oss för att göra om det i år, med exakt samma gäng.

– Vi har behållit några favoriter från förra året, som ”O helga natt” som vi framför fyrstämmigt, plus piano och sax. Jag har också skrivit en svensk text till Kelly Clarksons ”My Grown Up Christmas List”, som handlar om mitt liv idag som mamma och mormor, och vad jag önskar mig i julklapp.

Foto: TT.

Annons