Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Erik Videgård öppnar upp – därför tog det slut med ex-frun: ”Allvarligt”

16 sep, 2024, 06:00
author Vendela Lönnqvist
Vendela Lönnqvist
Nyhetsmorgon, TT
Erik Videgård avslöjar nu varför det tog slut mellan honom och ex-frun.
Annons
5 saker du inte visste om Erik VidegårdBrand logo
5 saker du inte visste om Erik Videgård

Han har lagat mat åt Vladimir Putin, agerat chaufför åt Daniel Craig och krigat sig igenom en cancerdiagnos.

Gick från mediearbetare till stjärnkock

Erik Videgård, 64, är en riktig kämpe. Med en lång bakgrund som krögare har han kommit att bli en av Sveriges främsta kockar och lagar titt som tätt mat i direktsända ”Nyhetsmorgon”.

Innan dess hade han en karriär inom media, men när han klättrade upp till restaurangchef på Coq Blanc och satte innekrogen East på kartan fanns det ingen tvekan om att han hittat rätt.

Erik Videgård drabbades av cancer: ”Panisk skräck”

Men för 15 år sedan sattes livet på paus. Erik drabbades av cancer och han har sedan dess genomgått en rad operationer, senast för att få sin käke tillrätta.

Annons

Han minns än idag känslorna efter första operationen.

– Skräck. Panisk skräck. Jag kunde ju inte röra mig, hade dränage och slangar överallt. Kunde varken prata eller göra mig förstådd, tills jag kom på att jag kunde skriva ”ont, ont, ont” i ett block som jag har kvar här någonstans, säger han i en intervju med Expressen.

Erik Videgård om operationerna

Tacka vet han familjen, som varit ett stort stöd under de tuffaste av tider. Den består av barnen Jack, 25, och Max, 23, som han fick tillsammans med ex-frun Kajsa. Han har även dottern Felicia, 40, från sitt första äktenskap med Eva-Marie.

– Det är ju nästan värre för familjen än för en själv. Det här var ju allvarligt, och inte alls säkert att behandlingen hade lyckats. Hade jag dött, så hade jag varit borta och de hade varit kvar.

Här är profilerna i "Nyhetsmorgon"Brand logo
Här är profilerna i "Nyhetsmorgon"

Därför skilde sig Erik Videgård

Mitt i allt bestämde sig han och hans dåvarande fru för att skilja sig. I intervju med Expressen berättar han om anledningen bakom.

Annons

– Nej, det var helt andra saker. Vi utvecklades åt helt andra håll bara.

Med första frun Eva-Marie var det desto mer oklart till varför de gick skilda vägar. Hon hade dock en anledning till det hela.

– Jag pratade med min första fru om det. Felicias mamma. Om varför vi skilde oss egentligen. För jag har inte det fullständigt klart för mig. Men hon sa att jag aldrig var hemma, utan bara jobbade. Det är inte som jag minns det. Men det finns alltid två sidor.

Idag använder Erik sin cancerdiagnos som eld i baken. Livet ser annorlunda ut i hans ögon än den gjorde innan sjukdomen.

– Det har väl fått mig att inse vad som är viktigt i livet, att man väljer sina strider.

Annons